dilluns, 6 de febrer de 2012

Tast de verdures i gambes



Per que amb verdures també es pot gaudir d’un tast ràpid de fer i molt saborós.

Us he de confessar que tenia la idea al cap i em semblava bona, però quan estava passant les mongetes per a la paella, sense coure-les abans vaig començar a pensar que no seria comestible... però no,  al estar tallades tan petites i el temps de forn va ser suficient.

Amb aquesta recepta em presento al 1er. concurs de receptes amb verdures organitzar per Margot  i patrocinat per:






Ingredients per a 20 boles

Ingredients:
150 grams de pastanaga
150 grams de carbassó
150 grams de mongeta tendre
50 grams de pebrot verd
80 grams de porro
150 grams + 20 de gambes netes i pelades 
Sal i pebre
Mantega
Oli
2 cullerades soperes de salsa de peix (opcional)
1 cullerada sopera de crème fraîche
6 cullerades soperes de panko (o pa ratllat)

Preparació:

·         Piquem les verdures i els 150 grams de gambes ben petites.
·         En una paella, posem una mica de mantega i saltem les verdures per separat. Han de quedar un xic crues.
·         Ho barregem amb les gambes picades, la salsa de peix, la crème fraîche, el panko, la sal i el pebre.
·         Formem boles de 25 grams i les pintem amb oli.
·         Posem al forn pre escalfat a 180º entre 25 i 30 minuts.
·         Mentre saltem les gambes i els hi afegim una mica de sal i pebre.
·         Enfilem una bola i una gamba i ja podem servir calent.




Bon profit!

39 comentaris:

  1. la bomba de bueno,un lujo en la boca seguro
    suerte
    peto

    ResponSuprimeix
  2. Pero quina forma més bona de menjar verdures...m'agrada molt Elena i no trigare en probar...

    Sort...ah i ves al bloc de la Isa Frabisa

    Un petonet

    ResponSuprimeix
  3. Ostres,q xules...a veure si les preparo dissabte!

    ResponSuprimeix
  4. Tienen que estar de auténtico pecado, suerte en el concurso. Feliz semana, Clara

    ResponSuprimeix
  5. Molt bona pensada! la presentació molt xula! una mossegada molt sana i bona! sort!

    ResponSuprimeix
  6. OOOhhh esto se ha de probar,que rica Eri,te has pasado...llevo la cervecita?

    Un besazo

    ResponSuprimeix
  7. Quina bona idea! Per mi ja et declaro guanyadora.... Jejejejje i de presentació queda maquíssim!

    Petons bonica

    ResponSuprimeix
  8. M'ha encantat!! Un aperitiu molt bo!! Que tinguis sort!
    Petons

    ResponSuprimeix
  9. Una idea genial.
    Suerte en el concurso.

    Besos.

    ResponSuprimeix
  10. Quina monada! Ha d'estar boníssim. Aquesta recepta me la guardo especialment pels meus fills: la poden menjar i els encantarà.Petonets i molta sort!!

    ResponSuprimeix
  11. Vaya gozada de receta, como para no disfrutar de las verduras, preparadas así se meten por los ojos!!

    Abrazos y buena semana

    ResponSuprimeix
  12. Ohhh!!!! Quina mossegada!! Un pecat deliciós!!!
    Ptns

    ResponSuprimeix
  13. Elena trobo que es una idea genial!!!petons

    ResponSuprimeix
  14. Super pintxo!! de bandera!!

    Sort!!

    ResponSuprimeix
  15. Un bocado delicioso con esa gamba coronando la brocheta. Una receta ganadora al 100%. Suerte en el concurso. Feliz semana

    ResponSuprimeix
  16. Una bona pensada; un petit four de verdures exquisit. Què hi hagi sort.

    ResponSuprimeix
  17. Tota unba monada i jo si que sóc de verdiretes.

    Muas!

    ResponSuprimeix
  18. Quina presentació més temptadora!!! els ingredients com que son 100% verduretes m´encanten.. Sort en el concurs. Petons, i bona setmana.

    ResponSuprimeix
  19. Me encnatan las verduras que lleva y la estética.
    Suerte guapa.
    Besos

    ResponSuprimeix
  20. Te ha quedado de premio!!. seguro que Margot está encantada con tu receta, es muy de su estilo. Un beso y suerte.

    ResponSuprimeix
  21. Quina xulada!! Un tastet boníssim!
    Sort al concurs!
    Petons
    Sandra

    ResponSuprimeix
  22. Un petit tast. Molt guapo!

    M'agrada la barreja de verdura i gamba. És original.

    ResponSuprimeix
  23. Yo disfruto mucho comiendo verduras porque me encantan, así que tu bocadito tan bien acompañado me encantaría.
    Besos

    ResponSuprimeix
  24. M'encanta la proposta queden unes broquetes originals, vistoses, sanes i molt bones!

    ResponSuprimeix
  25. M'encanta la proposta de la Margot i aquestes mandonguilles vegetarianes t'han quedat precioses i molt originals!

    Petonets!
    Anna

    ResponSuprimeix
  26. Una manera molt interessant i diferent de menjar verdures
    Petons

    ResponSuprimeix
  27. Una passada, que tinguis molta sort en el concurs!

    ResponSuprimeix
  28. Si necessites que les tasti vinc volant! ja,ja,ja
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  29. quin tastet més bo! jo opino el mateix que la Moni, jajajajajajaja. Moltíssima sort guapa

    ResponSuprimeix
  30. Que manera més genial d'utilitzar les verdures... Impressionat (i famolenc)

    ResponSuprimeix
  31. Quina manera més original de menjar verdures, es veu molt bo.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  32. Quina delicia t'has tret de la màniga, ostres si que m'ho has possat difícil...Jo encara estic pensant.

    Un petonet

    ResponSuprimeix
  33. Mare meua! Quina coseta mes bona!... ummmm!!!
    Petonets. Vivi

    ResponSuprimeix
  34. Ay, que recetas más ricas estáis presentando y yo sin saber que hacer todavía, besos.

    ResponSuprimeix
  35. Te ha quedado de maravilla, uhmm!
    Un besito.
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponSuprimeix
  36. Una proposta deliciosa, sana, i fàcil de preparar! Què més es pot demanar? :)

    Petons!!

    ResponSuprimeix
  37. Eri, vaig fer aquestes boletes fa uns dies i estaven bonissimes! Moltes gracies per la recepta!

    ResponSuprimeix
  38. Eri, ja et vaig dir q estaven molt bones...aqui tens la meva versió...http://www.blogexquisit.com/2012/03/croquetas-de-verduras-y-gambas-horno.html

    Petons

    ResponSuprimeix