divendres, 17 de febrer del 2012

Gotet de crema d’espígol i mousse de formatge





Unes postres de cullera que no deixaran indiferent a ningú!

M’agrada molt cuinar amb herbes i des de fa un temps fer postres amb les flors cada vegada m’agrada més. Podeu veure una recepta elaborada amb “karkadé”: Mini mousse de llima amb gelatina de karkadé.                   

Avui li toca a l’espígol! M’encanta el seu aroma, però mai he provat res amb ell, així que aprofitant que la Neus em va regalar un potet i la meva germana també em va regalar sucre d’espígol, vaig fer aquests gotets que han agradat moltíssim. Gràcies noies!

Espero que us agradin!

Ingredients per a 5/6 gots (depenen de la capacitat)

Ingredients per a la crema d’espígol:
200 ml de nata líquida (35% MG)
1 c/p d’espígol
1 rovell d’ou XL i 1 ou XL
50 grams de sucre
100 ml de llet
20 grams de midó

Ingredients pel mousse de formatge:
75 grams de formatge fresc
25 grams de mascarpone
1 fulla de gelatina
40 grams de sucre
150 ml de nata (35% MG)

Opcional: Sucre d’espígol

Preparació de la crema:

·         Posem la nata a escalfar amb l’espígol. Quan arrenqui a bullir parem el foc i deixem en infusió.
·         Dissolem el midó amb la llet.
·         En un cassó posem l’ou i el rovell juntament amb el sucre i barregem. Afegim la barreja de llet i mido i a foc suau, sense parar de remenar. Quan sigui calenta, afegim la nata amb l’espígol (podem colar o deixar les flors d’espígol) i anem remenant fins que espesseixi.
·         Aboquem la crema en les copes i deixem refredar. Portem a la nevera.


Preparació del mousse:

·         Posem la fulla de gelatina a hidratar amb aigua freda.
·         En un bol barregem el formatge fresc, el mascarpone i el sucre.
·         Semi muntem 100 ml de nata i reservem.
·         Posem els 50 ml de nata restants a escalfar i afegim la fulla de gelatina prèviament escorreguda amb les mans. Desfem i afegim a la mescla dels formatges. Incorporem amb unes varetes.
·         Afegim la nata semi muntada amb moviments suaus.
·         Posem la mousse en una màniga pastissera unes dues hores a la nevera.
·         Traiem els gots i afegim la mousse al damunt de la crema. Deixem a la nevera fins el moment de servir.
·         Afegim el sucre i ja podem servir.




Bon profit!

44 comentaris:

  1. OOOOHHHHH!! qué cosa más bonita. Felicidades.

    ResponElimina
  2. Quin gotet tan preciós mare meva.... la combinació em sembla magnífica i això que no he provat mai la crema d'espígol!
    Petons!!

    ResponElimina
  3. Apa quina xulada!!!! Molt original...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Para alegrar el fin de semana, la presentación divina. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  5. Uau, mira que jo en el món de les herbes sóc una autèntica ignorant, i aquests gotets d'espígol em semblen el súmmum de la sofisticació... jaja dona, és que amb aquesta presentació tan preciosa!! I només amb "mascarpone" ho has dit tot: jo m'hi tiro de cap! ;)

    Un petonàs! :D

    ResponElimina
  6. Quins gots mes bonics, una presentaciómolt bona, i el gust, m'encantaria provar-ho, segur que no deixa indiferent!
    Petons

    ResponElimina
  7. Doncs mira que sóc de menjar cremes, però l'espígol mai l'he provat de cap forma.... i no sé on comprar-lo....!!! Hauré de dir-li a la Neus que me'n regali també.... jajajajja

    Petons i bon cap de setmana :))

    ResponElimina
  8. Ummm quina aroma i quin gustet mes bo Eli, m'encanta!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  9. Això té una pinta tremenda!
    A mi que m'encanta enfangar-me per Collserola amb la BTT ... esperem el bon temes per recol · lectar herbes! i floretes!
    Som "ciclistes boletaires" nosaltres!
    Aquest diumenge vam sortir amb les meves filles a cercar Romani, la meva petita de tres anys és una experta recol · lectora!
    Els ametllers ja estan florint!

    ResponElimina
  10. Saps que m´encanten les postres de gotet i aquests gotets m´han enamorat tant com a recepta coma presentació, a mi em poses aquest gotet davant i abans de taastar-lo et faig un petó molt gran!!! Bon cds.

    ResponElimina
  11. Delicioso y delicado. Nunca he probado a cocinar con lavanda, pero intuyo que me gustaría mucho, y más con una receta así
    Besos

    ResponElimina
  12. A mi també m'agrada molt l'espígol, però cal vigilar amb les quantitats perquè és molt intens. Recordo un gelat d'espígol que vaig fer a classe que era super potent, je je je...
    La combinació d'aquest gotet m'encanta, resulten unes postres de luxe i super elegnats.
    No coneixia el sucre d'espígol, el buscaré ;)

    ResponElimina
  13. Guauuuu !!!que original y bonito..nunca lp he probado
    Buen finde
    Bss

    ResponElimina
  14. Mai he tastat l'espígol com a condiment per cuinar. deu quedar molt aromàtic.
    Petonets

    ResponElimina
  15. estic convençuda que el perfum de l'espígol és un encert!! quan dius que t'haig de portar la farigola? jajajajajaja. petonets

    ResponElimina
  16. insisteixo...busca'm un reconet a casa teva!

    ResponElimina
  17. Tinc una miqueta encare... aixo ho tastare i ho portare a casa dels meus pares, que el tema herbes lis va molt, pq els nens em diren nooooo!!!.

    Ets una persona mooolt agraida, pero Despistada, mira q no presentar-me a la teva germana l'altre dia jajajaja.

    Un petonet

    ResponElimina
  18. EStoy híper llena, he comido por catorce, pero jo, te aseguro que me tomaba esos dos vasos! )

    ResponElimina
  19. Esos vasitos lucen divinos e imagino que huelen de maravilla.
    Un postre perfecto Eri!

    UN beso y buen fin de semana.

    ResponElimina
  20. Oooooh!!!. qué vasitos tan chulos. Me encantan. Besos y buen finde.

    ResponElimina
  21. No m'imagino el seu gust, pero d'aspecte estàn fantàstics!!! Petonets.

    ResponElimina
  22. Qué ben presentats, molt originals, no he tastat mai l'espígo,, imagino que queda molt aromàtic i bo.
    Petons.

    ResponElimina
  23. una combinacion muy original no he probado el espigol asi en postres,pero aun me queda un poco del que me dio Neus asi que a ver si tengo un hueco y lo pruebo.Te ha quedado un postre innovador y muy bien presentado con tu toque de gracia
    peto

    ResponElimina
  24. Quins productes més originals i segur que donen uns sabors ben bons i totalment diferent a lo que estem acostumats.

    Un petonet

    ResponElimina
  25. Perocosa quina cosa tan bona!! La presntació molt bonica!!

    ResponElimina
  26. La presentació impressionants i segur que de por !!!

    petonets

    ResponElimina
  27. La meva veïna té una bona mata d´espigol al seu jardí..jejeje....hauré de demanar-li permís per agafar-ne un poquet.
    Petons

    ResponElimina
  28. Que original i bons, aquests gotets...
    Marta

    ResponElimina
  29. M'agraden moltíssim els postres en gotet! i l'olor de l'espígol m'encanta, de fet quan era petita em vaig fer colònia d'espígol en un taller de l'escola jeje. El que no sabia era que existia sucre d'espígol... una cosa nova que he après, petonets!

    ResponElimina
  30. Aquestes postres són de categoria, eh!! no imagino gens com deu ser la crema d'espígol però no em faria res tastar-la tal i com l'has preparat, té molt bona pinta!

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  31. Quins gotes tan bons i originals. L' espigol és tan aromàtic que segur que li dóna un toc exquisit.

    ResponElimina
  32. Mare meva Elen, amb aquests gotets tan aromàtics i tan bonics jo no sabria si menjar-me'l o posar-los per aromatitzar l'armari... Ha de ser boníssim. I sucre d'espígol? Bó i bonic segur! Petonets preciosa.

    ResponElimina
  33. Efectivament ERI, tal i com dius, no deixen indiferent.

    Una proposta atrevida i original!

    ResponElimina
  34. L'olor de l'espígol no m'agrada massa però he de dir que aquests vasets m'han enamorat. La presentació és exquisida!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  35. uau Eri, quina bona pinta!
    A mi l'espígol també m'encanta, tant per aromatitzar la casa, com per perfumar-me una mica jo, però això d'utilitzar-lo a la cuina ha de ser tota una experiència.
    Felicitats pels gotets!

    ResponElimina
  36. Quina delicadesa de postre, de presentació i de fotografía!...això de dur l'espígol al paladar ha de ser una experiencia curiosa. Un postre magnífic, com tots els teus... una abraçada! (pots passar pel bloc?, estic de 2 aniversari i us demano em proposeu una mousse que jo intentaré fer...i dic intentaré perquè estan dient cada una...je,je, gracies!)

    ResponElimina
  37. Què macos..... i segur que boníssims! ets genial!!!!

    ResponElimina
  38. Espìgol, no l'he utilitzat i aquest gotets, es veuen de 10.

    Muas!

    ResponElimina
  39. No he cuinat mai amb espígol però l'olor m'encanta, ja és un pas. Tens raó, no poden deixar indiferents.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  40. Hola!que recetas con tan buena pinta. He descubierto esta página, www.cazarecetas.com, dónde puedes poner tus recetas, promocionar tu blog y ganar un dinerillo con tus recetas. Echale un ojo por si te interesa.
    Un saludo.

    ResponElimina
  41. ¡Vaya lujo de vasitos! Esto sí que es sacarle partido a los regalos, te quedaron de miedo

    Abrazos y buen día

    ResponElimina
  42. Brutal aquesta recepta!!!!!!! muaaa

    ResponElimina
  43. Eri es ES PEC TA CU LAR!!!!

    Es una recepte q he trigat molt a fer-la pero que la fare més cops....felicitats!!!


    Un petonet

    ResponElimina
  44. ¡¡Que cosa tan linda!!!. Vamos que hasta para poner de adorno y tienen pinta que estar deliciosos con ese toque aromático.
    Felicidades.

    ResponElimina