dimarts, 12 de juliol de 2011

Pastís de xocolata, mango i préssec



Avui és l’aniversari de la Neus i quina millor manera de felicitar-la que amb alguna cosa de xocolata, la seva perdició.

Aquest pastís és una adaptació del Pastís de Xocolata i albercocs de la Mercè, del bloc Cuina per a llaminers  i que he fet una mica al gust dels de casa. És un pastís realment boníssim, que fresquet i amb les diferents textures que té no deixa indiferent a ningú. Gràcies Mercè per aquesta recepta.

Neus, et desitjo que passis un feliç dia d’aniversari, que ho celebris “por todo lo alto” i no t’empatxis amb tanta xocolata. Aquest pastís va per a tu!

MOLTES FELICITATS!





Ingredients per a un pastís rectangular de 18 x 25 cm

Ingredients per a la base:
4 ous
75 grams de fructosa
65 grams de farina
35 grams de cacau en pols
60 grams de xocolata per fondre sense sucre (54% de cacau)

Ingredients per a la gelatina de mango i préssec:
300 grams de mango i préssec
50 grams de fructosa
60 ml d’aigua mineral
Unes gotes de suc de llimona
2 fulles de gelatina de 2 grams cadascuna

Ingredients per a la mousse de xocolata:
150 grams de xocolata per fondre sense sucre (54% de cacau)
2 fulles de gelatina de 2 grams cadascuna
250 grams de nata líquida (35% MG)



Preparació de la base del pastís:
  • Batre els ous amb el sucre fins que quedi una mescla escumosa i blanquinosa, fins que tripliqui el volum.
  • Tamisar la farina i el cacau i afegir-ho a la mescla amb moviments suaus procurant que no perdi el volum.
  • Dividim la mescla en dues parts del mateix pes.
  • Agafem un paper vegetal i el mullem amb aigua. Escorrem i amb un paper de cuina assequem les gotes d’aigua que quedin i el posem en el motllo. Agafem una de les dues mescles i la posem en una màniga pastissera i l’anem posant al damunt del paper vegetal. Fer-ho amb la màniga ens ajuda a deixar més uniforme la base.
  • Portem la mescla al forn, prèviament escalfat entre 8 i 10 minuts a 180º. Comprovem que està cuit, quan punxant amb un escuradents, aquest surti net.
  • Repetim la mateixa operació amb l’altre part de la mescla.
  • Un cop el traiem del forn, el deixem uns minuts i sense que es refredi i amb cura de no cremar-nos, li donem la volta al pa de pessic deixant-lo al damunt d’un drap i anem retirant mica en mica el paper vegetal ajudant-nos amb la punta d’un ganivet.
  • Desfem al microones els 60 grams de xocolata i pintem una de les dues bases, que serà la que quedarà com a base del pastís.
Preparació de la gelatina de mango i préssec:
  • Pelem i tallem a daus petits el mango i el préssec. Els posem en un cassó amb la meitat de la fructosa, les gotes de llimona i l’aigua.
  • L’escalfem a foc mig/alt, fins que el sucre s’hagi dissolt i es faci un almívar amb un color lleugerament ataronjat. Retirem l’almívar del cassó i el reservem.
  • Afegim la resta de fructosa i els deixem coure durant 15 – 20 minuts fins que siguin cuits. Els triturem fins deixar un puré i afegim les dues fulles de gelatina escorreguda i prèviament hidratada amb aigua.
Preparació de la mousse de xocolata:
  • Posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
  • Dels 250 ml de nata líquida, reservem 40 ml i la resta la muntem.
  • Desfem la xocolata al microones. Esclafem els 40 ml de nata fins que arrenqui a bullir, retirem el cassó del foc i afegim la gelatina. Remenen fins que es dissolgui.
  • Afegim la nata amb la gelatina a la xocolata i remenen fins que quedi incorporada.
  • Afegim la nata muntada a la mescla amb moviments suaus fins que quedi una mescla homogènia.
Muntatge del pastís:
  • En el motllo on hem fet el pa de pessic, posem un paper vegetal mullat i assecat amb paper de cuina i el posem donant-li la forma del motllo. Si voleu i per tal de que s’aguanti, l’agafem amb agulles d’estendre i el deixem assecar, així mantindrà la forma i no es vindrà el paper cap el centre del motllo.
  • Posem la base pintada de xocolata. La pintem amb la meitat de l’almívar que havíem reservat.
  • Posem la gelatina de mousse de préssec i mango i la deixem quallar 30 minuts al congelador.
  • Després posem la segona base i la pintem amb l’almívar restant.
  • Finalment, agafem la mousse de xocolata, la posem en una màniga pastissera i l’aboquem pel damunt. La deixem quallar a la nevera un mínim de dues hores.
  • Per desemmotllar el pastís, el traiem del motllo agafant-lo pel paper vegetal. Retallem les vores del pastís amb un ganivet gran i lleugerament calent per que quedin les diferents capes a la vista. El passem al plat de servir i decorem al gust.



Bon profit!

58 comentaris:

  1. Q maco, Eri...jo tb el tinc a pendents...te una pinta deliciosa

    ResponSuprimeix
  2. Mmmmm, quan de vici junt! T'ha quedat espectacular!
    Que passis un molt bon dia!

    ResponSuprimeix
  3. Elen, t'ha quedat PERFECTE!!! Me n'alegro que us agradés! I amb el mango també ha de ser boníssim, oi? I per molts anys a la Neus!
    Petons!

    ResponSuprimeix
  4. La tarta es perfecta absolutamente.
    No me quiero ni imaginar el sabor... un pecao!!

    ResponSuprimeix
  5. Ostras Eri lA HAS BORDADO ESTE PASTIS ESTA PARA COMERSE LA PANTALLA,te ha quedado muy chulo perfecto se ve divino.Buen regalo para la Neus.
    Que tengas un buen dia mestre
    peto
    miquel

    ResponSuprimeix
  6. WOW t'ha quedat fantàstic!!!!!!!!!!!!!!! Estic segura que la Neus avui agafa un empatx ;-)))))) També tinc a pendents aquest pastís, a veure si no trigo a fer-ho, deu ser boníssim.
    Moltes gràcies per ahir, va ser genial, espero que no triguem a retrovar-nos.
    Petonets

    ResponSuprimeix
  7. Una combinació exel·lent per un dia especial!!!!! quina pinta més bona!!!! molts petonets guapa

    ResponSuprimeix
  8. Wuau sou el millor de veritat... quina pasada, no us podeu imaginar com em sento...


    Pero dic jo no me'ls podrieu portar ahir??? jajajaja que ara no ela puc tocar i tastar...jajajajaja

    Moltes gràcies per tot, per el di d'ahir, per el avui i per el que encara quedar per venir.

    Un petonet

    ResponSuprimeix
  9. Ai Elen...jo no voldria abusar, però el meu aniversari és el 4 d'octubre i sóc molt, molt, molt xocolatera (je, je!). Aquesta és la primera visió del dia. No vegis com se m'ha quedat la cara amb aquest pastís espectacular! Petonets!

    ResponSuprimeix
  10. Vamos a tener que ir todos a ayudar a Neus con tanto postre rico que está teniendo hoy.
    El tuyo es una combinación exquisita y una presentación de lujo, como siempre.
    Besos

    ResponSuprimeix
  11. Exquisit Eri, m'agrada molt el mango, a la Neus li encnatará.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  12. Jo aquest cap de setmana també vaig fer una versió d'aquest pastís però amb pruna. És molt bo! Clar que les receptes de la Mercè no fallen! La Neus estarà encantada amb aquesta xulada de pastís que li has fet.
    Petonets

    ResponSuprimeix
  13. Per les receptes dedueixo que li deu agradar la xocolata, no? Quin munt de pastissos!
    Petons.

    ResponSuprimeix
  14. Que precioso te ha quedado, y además es que se ve riquísimo y jugoso. un pastel de campeonato. Me ha encantado!!: besos

    ResponSuprimeix
  15. Com m'agrada aquesta invasió de xocolata que este fent per felicitar a la Neus! Cada pastís que veig és més bo!
    petonets.

    ResponSuprimeix
  16. Ahir pensava que fa dies que no menjo xocolata i tu presentes aquest pastís...l´última foto està per fer-li una mossegada.

    ResponSuprimeix
  17. Oh Eri...quin pastís!,l'imprimeixo ara mateix!, no sé com li va quedar a la Mercè, segur que fantàstic, com tot el que fa, però li has fet honor més que bé!, quina presentació més bonica. Et felicito a tú, i ara felicito a la Neus.Una abraçada.

    ResponSuprimeix
  18. !!! Quina bona pinta, ha de ser deliciós per força! L'únic que em sap greu és que retallis els marges per a que es vegin les capes i es perdi una mica d'aquesta delícia! :) :)

    Petons!

    ResponSuprimeix
  19. Hola Eri, ho podré fer amb maduixes o taronja???
    A casa el mango res mes m'agrada a mi.
    Te un aspecte impresionant.
    Moltes felicitats.
    Un petonàs

    ResponSuprimeix
  20. És genial aquest pastís!! m'encata, ja el vaig veure en el seu moment al blog de la mercè i vaig pensar que aviat el faria amb albercoc o bé alguna altra fruita com les cireres... T'ha quedat preciós!!! petonets

    ResponSuprimeix
  21. Xocolata en diverses textures més mango i préssec, fantàstica proposta.

    T'ha quedat preciós i ha d'estar de pecat.

    ResponSuprimeix
  22. Elen, un pastís de 10, t'ha quedat preciós i amb uns sabors molt bons. M'agrada molt i segur que a la Neus encara més, avui està rodejada de xocolata.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  23. Buffs!!!! Un altre!!! És que la xocolata em perd.... Té una pinta tremenda!!!!

    ResponSuprimeix
  24. Nena, quina delicia, quin tall, quina pinta, quin tot............L'estic saborejant........Un plaer coneixet.

    Petonets

    ResponSuprimeix
  25. Mare meva... m'has deixat babejant davant de la pantalla! quina pinta!
    Vaig corrents a felicitar a la Neus!
    Petonets crack!
    Sandra

    ResponSuprimeix
  26. Primer de tot felicitar doblement la Neus, per fer anys i per ser afortunada i poder tastar aquesta delícia. La presència és fantàstica. Ha de ser una perdició i més si la recepta prové de la Mercé. Ummm! Et dic quan faig anys jo? Je,je

    ResponSuprimeix
  27. Ahhhhhh!!!!!!! Quina bona pinta, de xocolata....
    Petonets

    ResponSuprimeix
  28. Vostè va fer un bell homenatge al seu amic amb aquest bell pastís de xocolata i melmelada de fruites, que era un gran presente.Parabéns seves meravelloses receptes són delicioses i molt ben presentat!
    petons,
    Andrea .....

    ResponSuprimeix
  29. Quin super pastís d'aniversari!! Quina pinta!! Això per una xoco-addicta és un somni de pastís!
    Segur que la Neus ha estat molt feliç avui gràcies a tots vosaltres!
    Petonets guapa!

    ResponSuprimeix
  30. Wow!! Quin pastís!! Es veu de luxe... La Neus deu estar encantada :)
    Salutacions.

    ResponSuprimeix
  31. Sensacional!

    Luxuoso e muito gourmet!

    ResponSuprimeix
  32. Hai Dear

    This looks yummy....you have a lovely blog… I have been going through your blog for hours…You have so many wonderful recipes..I have bookmarked you blog and some recipe from that to try..Please check out my blog..It is for food lovers and person who love to cook..You could find so many recipes that you can easily try at home..I update this blog on a regular basis…So please follow me and motivate me..Thank you
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com

    Aarthi

    ResponSuprimeix
  33. Sin palabras Eri,es realemente hermoso,que corte tan brutal tiene.
    Una tarta de lujo,ni en los mejores restaurantes ;)

    Un beso

    ResponSuprimeix
  34. Un pastis preciós i boníssim, avui es un perill passejar-se pels blogs, quanta xocolata que tenim per anar fent boca el addictes Ummmm de ben segur que a la Neus li encantarà
    Petons

    ResponSuprimeix
  35. Fantàstic! El tinc pendent. A veure com em queda a mi, pq a tu t´ha quedat le luxe!
    Petons

    ResponSuprimeix
  36. Che aspetto meraviglioso che ha questo dolce.. io adoro le albicocche, se ne sono capace lo proverò!

    ResponSuprimeix
  37. Es precioso y lo mejor, seguro que esta de rechupete! Neus seguro se cae para atras!
    Besitos!

    ResponSuprimeix
  38. Mareeeee !!!
    A mí me hacen un pastel así y me tienen que recoger los del samu
    Tremendo. Como dice alguien que conozco: te ha quedado de novela

    ResponSuprimeix
  39. Quina preciosista de pastís. M'el guardo pel meu aniversari que segur que no m'el regalarà ningú.
    Un petonàs reina,
    Esther

    ResponSuprimeix
  40. Volia dir preciositat!!!
    Petons

    ResponSuprimeix
  41. Qué pastel, madre mía, quita el sentido...
    Un beso.

    ResponSuprimeix
  42. Che tentazione!!! Dev'essere di un buono e poi è perfetta!!! Un abbraccio e buonissima serata

    ResponSuprimeix
  43. Un pastis bonissim!! prenc nota, per a fer-ho quan tinguem algun aniversari. M'agradat molt. Besets!!!

    ResponSuprimeix
  44. Ei, aquest pastís és per posar a l'aparador, t'ha quedat impressionant!

    ResponSuprimeix
  45. chocolate y mango me parece una combinación increíble :)

    ResponSuprimeix
  46. Pero que pinta tiene este pastel,ummmmmmmmmm riquísimo, besos

    ResponSuprimeix
  47. Hola acabo de conèixer el teu bloc, quin pastis mes bo, quina combinació,be segueixo miran,fins aviat
    Petons

    ResponSuprimeix
  48. pinta impresionante! y la combinación de chocolate con mango y melocotón buenísima! podrías decir por favor la equivalencia de fructosa/azúcar? gracias!

    ResponSuprimeix
  49. Quina passada de pastís! I QUINA PASSADA DE BLOG!

    ResponSuprimeix
  50. Ondiaaaaa! tot el teclat del meu ordinador t'està fent l'onada!!... quin pastís!!!... me l'apunto ràpid!!
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  51. Tinc una cosa en comú amb la Neus: la xocolata també és la meva perdició!!! Aquest pastís té una pinta tremenda, és una autèntica temptació! Ara mateix me'n menjaria un bon tros, i això que je he esmorzat...

    Petonets!
    Anna

    ResponSuprimeix
  52. Que delicia y maravilla de presentación.
    Neus estará maravillada de que la dediques esta tarta.
    Besines
    Nieves

    ResponSuprimeix
  53. Dios!!!! pero que es esto??? Estoy deseandito que llegue mi cumple para que me hagais tartas así, eso si, a mi nada de virtual, quedamos y las pruebo todas, jejeje.

    ResponSuprimeix
  54. mmmmmmmm deu meu que bo,i jo a régim jajajja petons guapa.

    ResponSuprimeix
  55. Te ha quedado genial, me encanta.
    La próxima vez que la hagas avísame que voy para allá.
    Besos

    ResponSuprimeix
  56. mmmm quina combinació més bona, ens encanta el mango amb la xocolata,sobretot amb aquesta textura!!!!boníssim!!ens apuntem aquesta recepta!!

    ResponSuprimeix
  57. Ostres he volgut fer-ho i no recordava on ho havia vist ... És clar! aquí era ... Es veu deliciós ... i segur que al meu goloson se li posen els ulls com plats. Bé a veure com surt, que tu ets molt preciosista
    Un petó.

    ResponSuprimeix