diumenge, 3 de juliol del 2011

Mini mousse de llima amb gelatina de "Karkadé"




Fa unes setmanes, vaig assistir a l'Espai Consum del Bonpreu, on el David Lienas, ens va presentar diferents postres d’estiu. La veritat és que tots em van agradar i al dia següent volia preparar una d’aquestes postres, les Mini Carlotes de mousse llimona amb maduixes. Podeu veure les versions que van preparar la Gemma de La cuina de casa i la Teresa de Com a casa, res!.

No tenia la meitat dels ingredients, ni la llimona ni les maduixes, però quan tinc alguna cosa al cap, he de fer-la sigui com sigui. Doncs bé, d’aquesta idea inicial, la cosa va acabar amb una Mousse de llima, amb gelatina de Karkadé*. Si no coneixeu el Karkadé us el recomano, com a beguda refrescant a l’estiu és molt bona i combina molt bé amb aquesta mousse de llima.

Espero que us agradi!

*El Karkadé és una infusió que s’elabora amb aigua i Hibiscus (Flor de Jamaica, Rosa de Jamaica) i sucre al gust. Aquesta infusió es pot prendre tant freda, tèbia, o calenta. Està extensa a Orient Mitjà, Àfrica, Carib, etc. A Egipte se la coneix com a “Beguda de la benvinguda” per que és oferta als visitants quan arriben. A Mèxic se la coneix com “Aigua de Jamaica”, i és molt habitual prendre-la en els menjars. Té diferents usos i propietats.
Per més informació: http://es.wikipedia.org/wiki/Hibiscus_sabdariffa

Ingredients per a la Mousse:
200 ml de nata per muntar (35% MG)
90 ml de suc de llima
150 grams de llet condensada

Ingredients per a la gelatina:
250 ml d’aigua
1 cullerada sopera de Karkadé
2 cullerades soperes de fructosa (o una i mitja de sucre)
3 fulles de gelatina

Preparació de la gelatina:
  • Posar 2 fulles de gelatina a hidratar amb aigual freda.
  • Posar l’aigua a escalfar. Quan arrenqui a bullir afegim el Karkadé, baixem el foc al mínim, i el deixem bullint 1 minut. Parem el foc i el deixem reposar 5 minuts.
  • Colem 125 ml del suc i els hi afegim la gelatina prèviament escorreguda amb les mans. Remenem fins que es dissolgui totalment i aboquem als gotets.
  • Posem a la nevera fins que qualli.
Preparació de la mousse:
  • Muntem la nata.
  • En un bol barregem la llet condensada amb el suc de llima fins que estigui ben incorporada.
  • Afegim la nata muntada a la mescla, amb moviments suaus i envoltent procurant que no es baixi.
  • Disposem la mousse en una màniga pastissera i anem omplint els gots. Posem els gots a la nevera per a que quallin (entre 3 i 4 hores).
  • Un poc hagin quallat la mousse, amb el suc que ens ha quedat del Karkadé, haurà reduït una mica, fem la gelatina: Posem la fulla de gelatina a hidratar (uns 10 minuts). Colem el suc, el posem a escalfar una mica i quan estigui calent hi afegim la gelatina prèviament escorreguda, remenem per a que es dissolgui i esperem una mica a que perdi la calor. Passat aquest temps, aboquem la gelatina al damunt de la mousse, i tornem a posar a la nevera per a que qualli, i fins el moment de servir.


Bon profit!

38 comentaris:

  1. Aquesta mousse té un aspecte bonissim i és molt curiosa la gelatina de Karkadé no la coneixia i sempre s'aprén de nou.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  2. Un postre molt pero que molt atractiu. M'agrada molt com t'ha quedat. Besets!!

    ResponElimina
  3. Hola Eri, mai se m'havia acudit gelitinitzar un té. Gràcies per la idea. Si és lo que jo dic, una de les coses més bones que m'ha donat el blog es tot lo que estic aprenent. Molt original aquesta mousse.

    Un petonet.

    ResponElimina
  4. Hola Eri, no coneixia el karkadé i crec que amb aquesta combinació amb la llimona ha d´estar genial i amb aquests calors un postre 10, un petó. Ah! per cert, les meves peques també han fet un blog de cuina, després de tant demanar,és http://lacuinadelajuditilarut.blogspot.com,petons

    ResponElimina
  5. No he provat mai el harkadé, cada dia aprenc coses noves! T'ha quedat genial la combinació de colors, em guardes una copeta?

    ResponElimina
  6. Como siempre amable, la cocina es un mousse de éxito, hermosa!
    Besos ....

    ResponElimina
  7. Quina passada... té molt bona pinta! Ets una artista! I el karkadé l'hauré de buscar, no el coneixia de res!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Quina pinta que tenen aquestes mousses!!
    No coneixia el karkadé, però m'apunto la idea!!
    Petons

    ResponElimina
  9. llima??? però si no ens agrada aquest fruit! jajajajaja. Segur que boníssim! m'apunto el karkadé per tastar-lo!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  10. Eri FANTASTICA tu improvisación esto es la magia de la cocina, te has sacado de la manga una buena mousse de llima con el toque del
    harkadé
    molt be
    bona setmana
    petons
    miquel

    ResponElimina
  11. Te ha quedado preciosa esa mousse. el karkedé nunca lo había oído, así que lo probaré. Besos

    ResponElimina
  12. Quina preciositat Elen i encara que no coneixia el karkadé ara estic encuriosida amb el seu sabor, tindré que buscar-lo.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Quins gotets mes macos, no coneixia el karkade, deu tenir un bon contrast

    ResponElimina
  14. fas unes coses tan maques i bones,ja dic jo que ets una artista,ens veiem a l'Agost guapa ja m'avisarás,petonets .

    ResponElimina
  15. Dons no coneixia el karkadé, però m'ho apunto gràcies. Aquesta mousse deu ser deliciosa!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  16. No havia sentit parlar mai del karkadé... Mira que s'aprenen coses!!! Això ha d'estar que t'hi mores de bó!!! Petonets.

    ResponElimina
  17. No tenia ni idea de que era el Karkade... te un color molt maco... jo vull tastar aixo.
    Petonets maca

    ResponElimina
  18. Jo l´he provat...oe, oe, oe..Quan vaig anar Egipte i em va agradar força.

    ResponElimina
  19. Quin color tan maco i quina recepta tan exòtica! Ve algú i li dius que hi ha això de postres i queda impressionat segur.
    Petonets.

    ResponElimina
  20. Eri,
    Se ya quedado con un aspecto deliciosa la mousse... Las colores estan lindas : ) la receta y presentacion un lujo.

    Besitos

    ResponElimina
  21. Què bona, aquesta recepta!!! M'agrada molt el carcadé des que el vaig descobrir a El Caire. No cal dir que m'apunte la teua recepta a "pendents", i en van... Salutacions

    ResponElimina
  22. Hola guapa tu i estimada,

    mil gràcies per recordar-me, veig que no pares, molt be,....quan disposi de mes temps, entraré a la teva cuina i anotaré un munt de les teves noves receptes,...

    es que ultimament estic molt embolicada entre la feina, la casa, i la familia en tres mesos, tres en el hospital ( una encara i es...)...i per temps...pel que no tinc ni temps ni masses ganes d eres,...


    cuidat i mil petonets Susanna

    ResponElimina
  23. Esto es un postre veraniego a más no poder, fresquito y delicioso...no sabía que la infusión de hibiscus era lo mismo que la famosa agua de jamaica mexicana ni que tambien se llamara karkade...no se duerme uno nunca sin aprender algo nuevo...a mi me encanta!
    besos!

    ResponElimina
  24. Haurem de tastar el karkadé, gràcies per descobrir-nos-el. Realment queden unes postres molt vistoses!
    Petonets

    ResponElimina
  25. Molt bo. El Karkadé em porta records d''Egipte.

    La combinació de sabors sembla molt ben buscada. Segur que agrada molt aquesta proposta.

    ResponElimina
  26. Que guapo!!! entra per la vista. Quines postres tan originals....

    ResponElimina
  27. No conec el karkadé, pero m'has picat la curiositat.
    Tu saps on es pot trobar?

    ResponElimina
  28. Muy refrescante esta mousse, no conocía el karkadé habrá que probadlo, besos.

    ResponElimina
  29. Fem un mos Sión

    Uns gotets molt refrescants i deliciosos
    Petons

    ResponElimina
  30. Habia escuchado y leido lo del agua de Jamaica ..pero que cosas mas preciosas haceis ,,esta mousse se va increible ..bsssMARIMI

    ResponElimina
  31. Et passa com a mi, quan se'm fica una cosa al cap, la faig peti qui peti. No havia sentit mai aquesta infusió i la veritat és que és una llàstima, perquè aquestes postres tenen un aspecte deliciós.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  32. Quins gotets més refrescants i exòtics! És curiós, tants anys de tenir hibiscus a casa i no coneixia el karkadé...Gràcies pel descobriment! Si ja dic jo que estic aprenent una de coses...Petonets!

    ResponElimina
  33. Hola Eri:
    Ante todo enhorabuena por haber ganado el reto de Film & Food.
    No conocíamos tu blog, pero estamos viendo cosas maravillosas, y nos quedamos por aquí.
    Pásate por La cajita a visitarnos a ver si te gusta, además que estamos de sorteoo!!
    Besines
    Nieves y Elena

    ResponElimina
  34. Hola maca, moltes felicitats per ser la guanyadora del lot de productes grecs del repte de Film & Food.
    Petons.

    ResponElimina
  35. Yo tampoco conocía el karkadé, nunca te acostarás...
    Han quedado preciosos y la mousse de lima tiene que estar deliciosa!

    ResponElimina
  36. Vaig provar el karkadé una vegada, i em va semblar simplement deliciós! Estic segura que combina a la perfecció amb la llima :) Quina enveja de postres!!! :D

    PD. t'admiro molt per reinventar un plat amb els ingredients que tens més a mà... A mi, improvisar se'm fa molt difícil jaja!

    ResponElimina
  37. que buenos colores! una presentación impecable :)

    ResponElimina
  38. ni idea hasta ahora de lo que era el karkadé..... pero tiene una pinta extraordinaria, y tú una imaginación fuera de lo normal! :)

    ResponElimina