Pàgines

dilluns, 4 d’abril del 2011

Panets de mantega torrada (panificadora) i Premi



Avui, una altre recepta del llibre Pan d’en Xavier Barriga. Són uns panets molt, molt tous, sense crosta, indicats fins i tot, per a persones que tenen problemes de masticació

Ens han agradat molt. Són molt flonjos, però si hagués de destacar-ne alguna cosa, seria el seu aroma. El toc de la mantega torrada els perfuma d’una manera extraordinària.

Espero que us agradin!

Ahir la Clàudia del bloc Recetas Clàudia em va atorgar el Premi Primavera. Sinó coneixeu el seu bloc, us animo a que el visiteu. La Clàudia és de Barcelona però temporalment viu a Uruguai i ens mostra la cuina típica del país. Receptes a l’abast de tots i molt interessants! Moltes gràcies per aquest premi tan primaveral, m’ha fet molta il·lusió rebre’l de tu i et desitjo una bona tornada. Hauria de atorgar-lo a les darreres nou persones que han deixat un comentari, però com molts altres blocs, jo també prefereixo deixar-lo en aquí i que l’agafi qui li vagi de gust.


Ingredients per a 10 panets:
500 grams de farina de força
10 grams de sal
280 ml d’aigua
15 grams de llevat fresc
30 grams de mantega
15 grams de sucre
10 grams de llet en pols


Preparació:
  • En un cassó posem la mantega i la fonem i la deixem coure fins que adquireixi un aspecte marró / daurat. Desprèn un aroma molt característic. Deixar refredar.
  • En el recipient de la panificadora posar els ingredients en el següent ordre: l’aigua, la mantega torrada, la llet en pols, la sal, el sucre i la farina.
  • Posar el programa d’amassar i llevar. En el darrer procés d’amassar afegir el llevat esmicolat.
  • Un poc finalitzat el procés d’amassar, treure la massa de la panificadora i fer 10 peces rodones i deixar tapades amb un drap humit.
  • Posem una mica de farina tamisada al marbre i li donem la forma als panets. S’ha d’anar tancant els voltants de la peça cap al mig, prement una mica com si dobleguéssim un mocador.
  • Posar els panets amb la parts del plecs cap avall al damunt d’un drap de cuina amb bastant farina i deixem de doblin el volum. Deixar espai per a que no s’enganxin entre ells.
  • Pre escalfar el forn a 250º i posant dins del forn un recipient apte per a forn amb draps i aigua. Si els draps es van assecant, anar afegint aigua al recipient.
  • Quan els panets hagin doblat el seu volum, els hi donem la volta i els posem a la plàtera que hi anirà al forn.
  • Els hi tirem una mica d’aigua amb un polvoritzador. Baixem la temperatura del forn a 220º i els deixem coure entre 16 i 18 minuts. En el meu cas han estat 15 minuts.


Bon profit!

59 comentaris:

  1. Olé,te han quedabo bárbaros....éste me falta del BArriga,pero tooodo se andará jeje,,,han de ser riquísimos.Bravooo ;))

    Un beso

    ResponElimina
  2. T'han quedat molt bons!! prenc nota...una abraçada!!

    ResponElimina
  3. Felicitats pel premi!! Els panets deliciosos, prenc nota.
    Un petó i feliç setmana.

    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Quina delicia de panets, fins i tot em sembla sentir el seu aroma.
    Felicitats pel premi, t'el mereixes.
    Petons.

    ResponElimina
  5. com t'has quedattt,son aquests els que em deies no???? dons m'apunto la recepta guapaaaaaaa,felicitats per el premi.petonsssss

    ResponElimina
  6. Quins panets t'han quedat!!! quina preciositat!!! i com dius, quina bona oloreta queda! me'ls apunto, que n'he de fer per a unes hamburgueses que tinc preparades, i no faig perquè m'agradaria fer panets!
    Petó

    ResponElimina
  7. bon dia guapa!!! quina passada de panets que ens presentes avui!! t'han quedat perfectes!!! són tan i tan monos... felicitats!!! petonets guapa

    ResponElimina
  8. Mare meva que bons!!! Ja me'ls veig sucats amb tomàquet i una mica de llonganissa. Deliciós!!!

    ResponElimina
  9. No em pots fer això, quins panets, són perfectes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. oh! aquests no els he fet, m´els apunto i amb mantega ummmm, ja he fet una visita al blog de la Clàudia, gràcies!ptons

    ResponElimina
  11. Silvia,
    Uf! A mi me faltan muchos por hacer, pero como tu dices.. todo se andará!
    Malú, Esther,
    Moltes gràcies!
    Anna,
    Fins a casa teva, no sé, no sé, però el tot el pis feia aquesta oloreta..
    Agnés,
    Si són aquests. Per ara són els que he provat més tous. A veure si et van bé...
    Teresa,
    També són ideals per hamburgueses . Una mica de sèsam i apa ja tens un bon entrepà!
    Judith!
    Ara que ja ets una fornera.. són molt recomanables!
    Catieu,
    És el que vaig sopar ahir!!
    Mònica,
    Si en vols pots passar a recollir un parell que m’han quedat!
    Silvia,
    Si, amb mantega també estan molt bons!

    ResponElimina
  12. Noia, quina joia de panets!, t'han quedat preciosos, i felicitats pel premi!Una abraçada.

    ResponElimina
  13. Guauuuu t'han quedat de luxe !!!
    M'encanta fer pa però aquests mai els he fet ni tastat.
    amb el teu permís em porto la recepta.
    Un petonàs
    Feliç dia wapa

    ResponElimina
  14. M'apunto a recollir els panets de la Moni! jajaja Tenen una pinta fantàstica... i ja m'imagino l'oloreta! Un vici!
    Petonets guapíssima!
    Sandra

    ResponElimina
  15. Que macos t'han quedat els panets i amb la mantega torrada deuen tenir un gust que encara que no me'l imagino, suposo que ha d'estar molt bó!

    Un petó i feliç setmana :)

    ResponElimina
  16. Quina pinta!! tot i que no sóc massa amant de la mantega els tastaré!!

    ResponElimina
  17. vaya pinta buenísima tienen esos panes y además te han quedado todos tan perfectos que quien pudiera comerse uno.
    Besos

    ResponElimina
  18. La mantega torrada els deu fer super gustosos. I si són tovets, a mi m'encanten per esmorzar...

    ResponElimina
  19. moltes gràcies per les teves paraules! et mereixes el premi. tens unes receptes bonisimes!I fas unoes fotos precioses. Espero que em vaigui bé la tornada jeje. Poc a poc em vaig mentalitzant. Una abraçada ben forta!!!

    ResponElimina
  20. Qué ricos tienen que estar Eri y además te han quedado perfectos, todos igualitos. De buena gana los probaba jeje ;)

    Felicidades por el premio.

    Besinos

    ResponElimina
  21. Que coloret i que temptadors aquests pans .. no em fa falta res dins per gaudir-ne.

    ResponElimina
  22. Enhorabuena por ese premio y por esos panes tan majos que has hecho!!! te han quedado geniales del todo!!! te cojo uno con tu permiso!!!

    ;-))

    ResponElimina
  23. Mestre fornera Elena fantasticos panets del mestre Xavier,te han quedado una maravilla de forma de color y de gusto seguro que bueno.Y tambien por el premio, eso te pasa por ser tan simpatica y buena en la cocina.Molts petons
    miquel

    ResponElimina
  24. Segur, segur, segur que m'agraden. Soc un fan del pa en totes les seves formes i varietats.

    És interessant el tema de la mantega torrada i de l'aroma que dius els hi atorga.

    ResponElimina
  25. Lindíssimos seus pães!

    Uma perfeição!

    Nunca tinha ainda visto manteiga torrada na massa de pão, fiquei curiosa, vou experimentar!

    Obrigada pela receita,
    Que voce tenha uma ótima semana,
    Saludos,Renata

    ResponElimina
  26. Mercè,
    Moltes gràcies!
    Lily,
    Doncs si els fas espero que t’agradin molt, molt!
    Sandra,
    Encantada!!! ja farem uns quants més!
    Anniki,
    Jo fins que no els vaig tastar, tampoc era capaç d’imaginar el gust!
    Albota,
    Porta poqueta quantitat, però es clar sinó t’agrada.. no se jo si t’agradaran. Espero que si!
    Pilar,
    Todos, todos... no quedaron igual, pero claro, para la foto los puse detrás je!je! gracias
    Gemma,
    Són molt, molt tous! I si que els hi donen un gustet molt bo.
    Clàudia,
    Ja veuràs com si que anirà tot molt bé! Gràcies en a tu per compartir amb tot la gastronomia de l’Uruguai i donar-me el premi.Petonets!
    Bego,
    Muchas gracias. Bueno, como le digo a Pilar, los que están detrás no quedaron tan monos!
    Oteador,
    Si, permeten gaudir d’uns bons panets sense posar-hi res més!
    Tito,
    Y tanto, y dos también que son pequeños y a ti te gusta comer!
    Miquel,
    Ostres, tots els pans que he provat d’en Barriga m’han sortit bé, es que on hi hagi un bon Mestre... eh? Petonets
    Tomi,
    Doncs si ets un fan del pa, aquests no els pots deixar passar.. t’encantaran.
    Renata,
    Son de una receta de un panadero catalán muy conocido que hace panes estupendos. Si los pruebas espero que te gusten mucho.

    ResponElimina
  27. Hola guapa tu

    quins panets més macos, et venen ganes de mossegar la pantalla, anoto la teva formula magístral, gràcies

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  28. Quins panets més monos!!! Amb la gana que començo a tenir...ufff....puc mossegar la pantalla??? Petonets!

    ResponElimina
  29. te han quedado estupendos , vaya arte que tienes !!
    mil besosssss

    ResponElimina
  30. FELICIDADES POR EL PREMIO ...Y por la LIONESAS ...QUE BUENISIMAS ...y no digamos por estos panets ...que me apunto ....besos MARIMI

    ResponElimina
  31. Felicitats pel premi! Uns panets de professional! i com dius tu, només l'oloreta que fan quan es couen ...val la pena!
    Petó

    ResponElimina
  32. Estos no se me escapan, besos.

    ResponElimina
  33. Ostres Eri
    Aquest pa de viena és igual al que tinc pendent . La mateixa recepta, amb algunes petites variant.
    Això de ruixar-lo amb aigua m’ha recordat que també es feia a l’obrador de casa cada diumenge
    Bona cuina

    ResponElimina
  34. M'han encantat aquests panets i lo que he vist pel teu blog. Així que em quedo per no perdre'm res.

    Un petó.

    ResponElimina
  35. Quin pa més curiós amb la mantega torrada, els hauré de provar, les fotos prometen... MOLT!

    ResponElimina
  36. Ei, que interessant!
    Certament, això de la mantega torrada ho trobo ben curiós. Aquest Barriga és un crack, eh? El seu és el nostre pa preferit...

    Salut!

    ResponElimina
  37. Quina meravella. m'imagino com deuen ser de gust!

    ResponElimina
  38. ¡Qué ricos!, te quedaron tremendos. A ver si me animo porque se te han quedado fantásticos.
    besos

    ResponElimina
  39. Hasta mi casa llega el buen olor a pan.

    Felicidades por el premio.

    ResponElimina
  40. Mare meva quina pinta tan bona que tenen aquests panets. Mai he fet pa amb mantega torrada. Què m'estic perdent! M'apunto la recepta per provar-los.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  41. Susanna,
    Fórmula del Mestre Xavier Barriga!!! Gràcies.
    Paula,
    Millor t’envio un quants eh??
    Kisa,
    A ti si que el pan te queda fantástico. Eres la reina del pan!
    Marimi,
    Muchas gracias por todo.
    Teresa,
    Moltes gràcies. No tant! Però fan goig eh?
    Mese,
    Pues a ver si te gustan!
    Narcís,
    Doncs vinga Narcís, fes-los que ja tinc ganes de veure la recepta!
    M. José,
    Benvinguda i gràcies! Ara vaig a fer un tomb pel teu bloc. Moltes gràcies!
    M.Àngels,
    A mi també em va resultar curiós i per això els volia provar.
    Massitet,
    Per ara, cap pa m’ha fallat!! Si que és un crack, i tant! Gràcies
    Núria,
    Moltes gràcies guapa!
    Dadá,
    Pues anímate, que a ti seguro que te quedan maravillosos!
    Trini,
    Gracias por todo!
    Nyanyels,
    Espero que t’agradin molt guapa!

    ResponElimina
  42. ¡Ni en algunas panaderías tienen tan buen aspecto!

    Abrazos y buen día

    ResponElimina
  43. Unos panes estupendos. Tienen que tener un saborcillo a mantequilla delicioso.
    Enhorabuena por el premio.
    Besos

    ResponElimina
  44. Felicitats pel premi i per aquests panets tan bons.
    Petonets!

    ResponElimina
  45. Tenim el llibre del Barriga i encara no ens hem estrenat, ens has animat, provarem de fer-los aviat, han de ser boníssims tan tovets i amb gust de mantega torradeta, ummmm!!!!

    ResponElimina
  46. Uns panets magnífics i deliciosos.
    Ah! i moltes felicitats pel premi. Te'l mereixes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  47. Unos panecillos espectaculares,mira que yo tengo el libro y nunca me habia fijado en esa receta.Tengo que hacerla.besos esther

    ResponElimina
  48. Hola Eri!
    Acabo d'arribar al teu bloc per la teva visita i comentari al meu, moltíssimes gràcies, m'ha fet molta il.lusió.
    M'he d'animar a preparar aquests panets, perquè tenen un aspecte de tendres i deliciosos... ummmm.
    Et felicito pel teu premi!!
    Em quedo per aquí, m'agrada molt el què fas, i t'enllaço al meu bloc, amb el teu permís, és clar, que no vull perdre'm res!
    Petons

    ResponElimina
  49. M'apunto la recepta!!M'encanten els panets i de mantega més!!.Moltes gràcies!
    Emma

    ResponElimina
  50. que macos! fa pocs dies que tinc panificadora i estava buscant receptes per provar pans nous, aquests m'aniran molt bé per experimentar. moltes gràcies!

    ResponElimina
  51. Javier,
    Muchas gracias!! El aspecto siempre es mejorable, pero no me puedo quejar!
    Ana,
    Muchas gracias guapa!
    Elisabet,
    Moltíssimes gràcies!
    Mercè i Cori,
    A mi totes les receptes del Barriga, per ara, m’han donat molt bon resultat. Animeu-vos!
    Josep,
    Moltes gràcies!!!
    Esther,
    Pues anímate que son muy fáciles. Muchas gracias,
    Mònica,
    Moltes gràcies en a tu, per passar-te i quedar-te per aquí. A mi també m’ha fet molta il•lusió. Doncs ara ja ens tenim localitzades. Petons,
    Emma,
    Doncs si els fas espero que t’agradin força!
    Manel,
    Ja recordo ja el teu primer pa! Provant receptes és la millor manera de fer-te amb la panificadora. Què vagi molt bé l’aventura!

    ResponElimina
  52. No tens aturador!! ;) Quina bona pinta aquests panets! Gràcies pel teu comentari!

    Roger

    ResponElimina
  53. Roger,
    Moltes gràcies en a tu per passar per aquí.
    Elena,
    Muchas gracias y bienvenida. Ahora voy a conocer tu cocina.Besos!

    ResponElimina
  54. Ostres, quins panets!!! Pecat mortaaaal!!! Me'ls apunte!!! Salutacions

    ResponElimina
  55. Ei guapa! Avui he fet aquests panets, no en queda ni un... són deliciosos, i m'ha quedat el pis amb una oloreta... Gràcies per compartir la recepta!

    ResponElimina
  56. M.Àngels,
    Com m'alegro que us hagin agradat! Moltes gràcies a tu per fer-los! petonets

    ResponElimina
  57. Aquest panets tenen una pinta excepcional!! M'en menjaria ara mateix un parell, que bons...

    Núria

    ResponElimina
  58. Hola Núria,
    Moltes gràcies! I si pugués et passaria uns quants!! Petonets

    ResponElimina