dijous, 31 de març del 2011

Lioneses



Fa un temps, un dia vaig voler fer lioneses i el resultat va ser un autèntic desastre. La pasta “choux” em va quedar xof i no va arribar ni al forn. Quan el Narcís del bloc La Lionesa  va publicar la seva recepta no m’ho vaig pensar dues vegades: era el moment de repetir l’experiència. Es clar que venint d’ell tenia tot guanyat i només em calia seguir el seu pas a pas.

Em vaig posar en contacte amb ell i molt amablement em va respondre els meus dubtes. Aquí teniu el primer resultat, per que des de que les vaig fer ja ha passat un cert temps i les he repetit algunes vegades. Gràcies Narcís, ara la pasta “choux” ja no se’m resisteix.

Espero que us agradin!


Ingredients:
250 ml d’aigua
250 grams de farina
175 grams de mantega
2,5 grams de sal
6 ous


Preparació de la massa:
  • Pre escalfar el forn a 230º.
  • En un cassó posem l’aigua, la mantega i la sal a coure.
  • Quan l’aigua arranqui el bull i la mantega sigui fosa, afegim la farina d’un sol cop i anem remenant sense parar, fins que es cogui i la massa es desprengui de les parets del cassó.
  • Retirem el cassó del foc i afegim un ou i remenen bé fins que estigui incorporat, i així amb els 5 ous restants.
  • A la safata que hi anirà al forn, posem paper vegetal. Omplim la màniga pastissera de la massa i fem pilons de forma rodona separades entre elles.
  • Posem una mica de sucre al damunt de cada peça i cap el forn fins que s’inflin (el temps dependrà de cada forn).
  • Un cop siguin fetes, les traiem del forn, les deixem refredar i les farcim al gust (crema, nata, trufa...). també hi vaig posar una mica de sucre fi pel damunt.


Bon profit!

46 comentaris:

  1. Jo no n'he fet mai, és d'aquelles postres que sempre m'ha fet molta mandra posar-mi, em semblen difícils, però tot serà qüestió de intentar-ho, perquè veient les teves veig que val la pena, t'han quedat molt bé.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. No les he fet mai, pero et puc dir que a casa ens encanten. Quan viviem amb els pares el meu germà i jo, sempre en demanavem je je je. A veure si un dia que vinguin en faig.
    Un petonàs

    ResponElimina
  3. Doncs t'han quedat molt xules!! jo fa molt q no en faig....

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. Doncs si en fas tan sovint... a veure quan ens convides a lioneses! jejeje A mi m'encanten, i també tinc la recepta del Narcís a pendents! No poden fallar, ja es veu que t'han quedat maquíssimes!
    Petonets guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  5. bon dia guapa!!! t'han quedat de cine!!! són espectaculars!!! mai n'he fet, però veient el teu resultat igual m'animo!!! molts petonets

    ResponElimina
  6. Un cop trobes el punt a la pasta choux la resta és super fàcil, oi?
    T'han quedat fenomenals!!!!

    ResponElimina
  7. T'han quedat perfectes! Fa molt de temps que no en menjo i que no en faig ni t'explico així que si en vas fent potser m'autoconvido!;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  8. Venint d'en Narcís no podies fallar pas! T'han quedat molt bufones :)

    ResponElimina
  9. No he fet mai, la tinc pendent fa anys!!! les teves semblen de pastisseria!!!em quedo la teva recepta m´has animat!!!Un petó

    ResponElimina
  10. Je, je, je...ai, la pasta choux; no em tornis a dir més que és una negada per les postres...I aquestes lioneses les podries tornar a fer per a mi ;-D, no?

    ResponElimina
  11. está claro que ya no se te resisten, porque tienen una pinta bárbara. Es un postre que me encanta porque la masa no es dulce. Probaré tu receta.
    Besos

    ResponElimina
  12. Què maques.... si és que fas unes coses, noia!!!! Han d'estar boníssimes! a veure si un dia em poso! necessitaria viure molts anys per poder fer totes les coses que m'agradaria! jajajaja. Petons!

    ResponElimina
  13. M'encanten les lioneses i sobretot de nata!! I m'agrada com les has fet tu, sense xocolata!! es que a vegades em posen massa xocolata i me les espatllen... o sigui que prefereixo com están a la foto jejejej :)

    un petonet i guarda-me'n 4 a la nevera pels postres ;)

    ResponElimina
  14. ¡Qué bonitas se ven!. Te quedaron fantásticas y seguro que están deliciosas.
    besitos

    ResponElimina
  15. OOhhhh mira que me dan una envidia(sana,eh),cuando las veo,soy una cobarde y no me atrevo con ellas.
    Son relindas,olé!

    Besos

    ResponElimina
  16. Unes lioneses fantàstiques. Per cert, m'ha agradat molt el joc de paraules "choux" i "xof", crec que es la descripció perfecte del que pot passar si no fas les coses al peu de la lletra, oi?

    ResponElimina
  17. Mestre Eri te han quedado como dicen los valencianos de "categoria" me encantan las lionesas y lo malo es que son de puro vici, me las como yo solo je,je, anda quie si te las pillo te quedas sin ninguna, je,je
    peto maca
    miquel

    ResponElimina
  18. Ay esto es uno de los postres que mas me gustan y me has recordado que hace mucho tiempo que no los preparo, asi que no se a que estoy esperando ;)

    Ya lo tienes dominado , que tiemblen las lionesas que ya no pueden contigo :)

    Besinos mil.

    ResponElimina
  19. Bé, aconseguir aquest resultat a la segona, està molt bé.

    M'agraden molt les lioneses, amb nata, trufa, llimona...

    Han quedat molt maques.

    ResponElimina
  20. mmm com ja t'he dit ,t'han quedat de fabula,ets una artistaaaaaaa,molts petonsss

    ResponElimina
  21. Las lionesas son un pastelito exquisito y estas tuyas ,que ya has dominado totalmente,te han quedado estupendas.bss esther

    ResponElimina
  22. Quina pinta més deliciosa¡¡¡¡¡¡m'encantan les lioneses i a tu aquesta vegada te han sortit precioses.
    Mil petonets.

    ResponElimina
  23. Aquestes lioneses són tremendes!!!! quina pinta!! m'encanten...que m'enirien ara després de sopar!!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  24. Sembla que l'espera val la pena, i la perseverància també. Fan una pinta boníssima.

    Petons

    ResponElimina
  25. T'han quedat fantàstiques!!
    M'hauré d'animar a provar-les!
    Petonets!

    ResponElimina
  26. Hola Eri
    Realment tens la ma trencada per la rebosteria.
    Fan molt de goig aquestes lioneses.
    Bona cuina

    ResponElimina
  27. S'hauran de provar, tenen un aspecte sublim!

    ResponElimina
  28. Aquesta masa em fa una mica de por, peró veig que t'han quedat molt be, jo tinc ganes de fer-les salades, com que no porta sucre m'imagino que servirà igual.
    Petons.

    ResponElimina
  29. Lindíssimos e perfeitos!

    Meus cumprimentos!

    ResponElimina
  30. Gemma,
    A mi més que mandra em feia por.. però superada la primera vegada, són fàcils de fer.
    Lily,
    Jo menjava moltes de petita i em feia il•lusió fer-les jo mateixa.
    Sònia,
    Moltes gràcies. Segur que les teves són d’aparador..
    Sandra,
    Es que me les demanen sovint. I si, del Narcís, èxit garantit!
    Judtih,
    Doncs anima’t que ja veuràs com quedes contenta!
    Gemma,
    Tens tota la raó! Es trobar-li el punt!
    Mònica,
    Feliç de que t’autoconvidis! Seria un plaer!
    Albota,
    Gràcies! I gràcies al Narcís..
    Silvia,
    Tots tenim receptes pendents de fa anys. Si les fas espero que t’agradin!
    Cristina,
    Fet Cristina! Quan tu vulguis guapa!
    Pilar,
    A mi me pasa igual, que me gusta por que la masa no es dulce!
    Nieves,
    Com tots! Serà impossible fer totes les receptes. La cuina és infinita!!!
    Anikki,
    Com a mi, m’agraden amb nata i com les feia jo, aquesta vegada les vaig fer al meu gust!
    Dadá
    Muchas gracias!
    Silvia,
    Pues anímate, que son más fáciles de hacer de lo que parece

    ResponElimina
  31. Tengo unas ganas de hacerlas que no te imaginas, pero me da un poco de miedo la masa, a ver si me animo porque te han quedado muy bien

    Abrazos y bon cap de setmana

    ResponElimina
  32. Ja veig que aquest cop la pasta choux no ha fet xof i t'han quedat unes lioneses professionals.
    Enhorabona!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  33. Hola guapa tu

    han quedat perfectes, et doncs 10 punts i n´agafo una pel camí

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  34. Veo que te han quedado de cine Eri, me dan ganas de meter la mano jajaja, se me hace la boca agua, besos.

    ResponElimina
  35. al principi tot costa i es fan alguns desastres pero un cop li agafem la mà mira quin resultat!! t'han quedar precioses i segur que bonissimes

    ResponElimina
  36. T'han quedat fenomenals!!! I tampoc són tan complicades de fer, oi?
    Petons!

    ResponElimina
  37. Hola preciosa.
    Que fácil es hacer las lionesas, yo creía que era mas complicado.
    A ver si me animo y los hago.
    Besitos.

    ResponElimina
  38. Que bones les lioneses!!! Són una aposta segura quan has de dur postres. T'han quedat d'aparador....

    ResponElimina
  39. Les lioneses són la meva asignatura pendent.. no me n' acabo de sortir, a veure si provo aquesta recepta, que a tu t' han quedat molt i molt bé.

    ResponElimina
  40. guapa! tens un premi esperante al meu blog! desitjo q t'agradiiii!

    ResponElimina
  41. Les lioneses nomes m’agraden de crema, estan boníssimes
    Petonets

    ResponElimina
  42. Mira que estan bones les lioneses, a mi m´agraden de totes le maneres. Aquestes son de professional.
    Petons

    ResponElimina
  43. Mai m'he atrevit amb aquestes postres. Ara que ja ets tota una experta, quan em decideixi et consultaré. :)

    ResponElimina
  44. Ningú ho diria que s'et resistien, t'han quedat espectaculars.
    Petons!

    ResponElimina
  45. Doncs jo fa 3 anys a part del pastís de iogurt només sabia fer lioneses i encara no les he penjat al bloc, les faig com tu. Aquesta vegada no t'ha fet xof jejeje!

    ResponElimina