A falta de midó i bufador... aquesta és la meva aportació per a La Recepta del 15, organitzat per Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta que aquest mes va de Crema Catalana.
Per fer aquesta Carlota m’he basat en la recepta de Mousse de Crema Catalana amb Brownie, que té la Mercè a Cuina per a llaminers. Segur que tots coneixeu aquest bloc, però si encara no heu tingut ocasió de visitar-lo, us convido a que ho feu. Abans però, poseu-vos un pitet! No podreu evitar dir un oh darrera d’altre.
Veureu que he fet dos pastissos. I per què? Doncs per que tot just quan estava a punt de posar-me a fer la Carlota, vaig rebre la bona notícia que el Jordi i la Carmen serien papis. Com al dia següent veuria als futurs iaios Sole i Jordi, els avis més guapos i joves del barri, vaig fer-lis també un a ells per celebrar la bona notícia. Felicitats família!
Recordeu que les quantitats són per dos pastissos.
Tots els que van menjar, van coincidir en que el licor de Crema Catalana no es notava massa.. Per mi hi havia prou, suposo serà que no m’agrada quasi res que porti alcohol. La propera vegada afegiré més i així tots ells contents!
100 grams de galetes tipus Maria
100 grams de galetes Napolitanes
80 grams de mantega
Ingredients per a la Carlota:
Melindros
1 litre de llet sencera
1 branca de canyella
La pela d’una llimona
8 rovells d’ou
75 grams de fructosa
75 grams de farina de panís (maizena)
10 fulls de gelatina
350 ml de nata líquida (35%MG)
150 ml de licor de Crema de Catalana i una mica més per mullar els melindros.
Una mica més de licor per mullar els melindros
Ingredients per la nata de canyella:
100 ml de nata líquida (35%MG)
1 branca de canyella
2 cullerades soperes de fructosa
- Triturem les galetes. Posem la mantega en el microones fis que estigui fossa. Ho barregem i reservem
- Tallem els melindros tots de la mateixa mida i envoltem tot el motllo. És important que quedin molt junts, així evitarem que al abocar la mousse, aquesta surti per fora.
- Anem posant la mescla de galetes a la base del motllo i anem aixafant i pressionant cap en fora per a que quedi compacte.
- Posem la llet, amb la canyella, la pell de la llimona amb el sucre en un cassó i ho posem a bullir. Un cop hagi bullit, el retirem deixem que es refredi totalment i la colem.
- Posem els fulls de gelatina en aigua freda per que s’hidratin.
- Separem ¼ de la llet amb la farina de panís dissolta i ho posem al foc fins que bulli. Retirem el cassó del foc i hi aboquem la resta de la llet i els rovells dels ous i ho batem fins que quedi homogeni.
- Posem el cassó al foc i anem remenant fins que espesseixi.
- Passem la crema pel colador xinès i afegim el licor de Crema Catalana i els fulls de gelatina, tot remenant per a que s’incorporin. Deixem refredar la crema.
- Mentre, semi muntem la nata i l’afegim a la crema amb moviments de dalt a baix.
- Amb l’ajuda d’un pinzell mullem els melindros amb el licor de Crema Catalana.
- Aboquem la mousse en el motlle i deixem refredar a la nevera. Millor d’un dia per l’altre.
Preparació de la nata de canyella:
Com a casa agrada tant la canyella, vaig posar al damunt de la mousse una mica de canyella en pols i nata muntada amb canyella. Per fer-la:
- Posar la nata amb la branca de canyella en un casso al foc fins que arrenqui el bull. Retirar i deixar refredar. Quan sigui freda, retirar la branca de la canyella, posar a la nevera d’un dia per l’altre.
- Muntar la nata i amb la màniga pastissera fer la decoració.
Ostres , ara no se quin m'agrada mes...me'ls apunto tots dos!
ResponSuprimeixUna abraçada,
oohhh que macos ,tens unes mans impresionants la veritat que aixi te d'estar molt bona amb aquest toc de licor,que booo .petons guapa
ResponSuprimeixTu ets una autèntica crack!!! Els dos pastissos han de ser boníssims!! M'encanten!
ResponSuprimeixRecorda de deixar-nos l'enllaç al bloc, que no se'ns passi (encara que seria gairebé impossible!! jejeje)
Moltes gràcies reina!
Petons
Sandra
Una proposta excel·lent aquesta Carlota!!!Felicitats!
ResponSuprimeixQuina bona pensada! Aquesta carlota me l'apunto sí o sí.
ResponSuprimeixAmb aquesta recepta deuries triomfar més que la San Miguel!
Fins aviat! ;)
Una proposta per la recepta del 15 ben original!
ResponSuprimeixI si el licor no es nota prou, el proper cop n'hi poses una mica més, je je je...
La pressentació en forma de carlota queda maquíssima!
Guau Eri, una vueltita a una receta tradicional para hacer un postre delicioso. Bueno dos ;)
ResponSuprimeixBesos
ostres Eri! m'has deixat sense paraules!!! quines presentacions més maques!!! saps que la meva primera opció també era fer la charlota? però vaig pensar que per dos era molt! petonets bonica
ResponSuprimeixNo se pas amb quina em quedaria, bé crec que amb totes dues, sensacionals, amb el teu permís queden anotades.
ResponSuprimeixPetons
A mi posem un tallet de cada. Tots dos tenen una pinta tremenda!!!
ResponSuprimeixUf veure aquestes delícies de bon de matí no fa bo...i més si no es poden tastar :)) unes propostes boníssimes!!! petonets
ResponSuprimeixTe que estar molt bo!! prenc nota!!
ResponSuprimeixespectaculars tots dos!!!
ResponSuprimeixQue preciosidad de postres de la tarta de crema Catalana es una placer ver y disfrutarla y de la siguiente seguro saborearla ..me encantan los detallitos ..besos MARIMI
ResponSuprimeixEri!!! Vaia dues propostes, quina presentació més maca!!! Després dius de mí, t'han quedat estupendes!!! :)
ResponSuprimeixUn petonas!
Que original i elegant que ha quedat.
ResponSuprimeixMil petons!
Eri me has dejado con la boca abierta como te lo has currado me parece dos propuestas fantasticas y ademas muy bien presentadas.Est una mestre ya
ResponSuprimeixPetos
miquel
Ostres... És una passada! I quina enfeinada. El resultat final ho demostra. Enhorabona i gràcies per participar. Molt contents de poder comptar amb la teva proposta.
ResponSuprimeixPetons!
Em fareu posar vermella amb tant d'elogi. ;) T'han quedat uns pastissos extraordinaris!! Bravo!! Imagino que en Jordi i la Carmen devien quedar ben contents amb aquest pastís tan preciós. :)
ResponSuprimeixPetons!
No se cual de las dos tartas me gustan más, deben de estar deliciosas las dos!
ResponSuprimeixalaaaaaaaaaaa que pedazo de carlota, me encanta. me quedo de seguidora de tu blog. pasate cuando quieras por el mio.
ResponSuprimeixhttp://hoycomiditarica.blogspot.com
Que hermosa te ha quedado,bien bella Eri,es una delicadeza.
ResponSuprimeixTomo nota que encima ha de ser deliciosa.
UN beso,linda entrada ;))
T'han quedat espectaculars tots dos, això si que és un bon regal...
ResponSuprimeixPetons!
Hola guapa tu,
ResponSuprimeixque maca que te ha quedat, i una presentació de 10x10
mil petonets Susanna
Dos pastissos espectaculars i deliciosos, segur!. A més, els has "vestit" tan bé, que han quedat moooolt elegants!
ResponSuprimeixMare meva quina proposta més xula!! M'encantaaaa!! Un petó!!
ResponSuprimeixQuina pinta! T'ha quedat espectacular!!
ResponSuprimeixQuins pastissos tan guapos, no sabria amb quin quedar-me
ResponSuprimeixDos propostes a qual millor. Així i tot, crec que la proposta amb els melindros em fa més el pes.
ResponSuprimeixPer cert Eri, per què se’n diu Carlota?
Dues versions ben boniques i vistoses. I que contents que debien estrar!
ResponSuprimeixSempre es d'agraïr rebre un detall així.
Fins aviat,
Elisabet
La Crlota fantàtica, però amb l'altre pastís segur que aquests futurs avis van estar contentíssims, la nov s'ho valia!!
ResponSuprimeixEri, ja et dic sempre que ets la reina de les presentacions però avui t'has superat, quins dos pastissos més xulos!!!!!!!
ResponSuprimeixMolts petonets.
T'han quedat fantàstiques!!!Perlò la Carlota amb el llacet, una cucada!!
ResponSuprimeixCom sempre els detalls ben cuidats
ResponSuprimeixTe molta presència , i de bo no cal dir-ho
Bona cuina
De bon matí ja he passat a visitar-te però, no he pogut fer el comentari fins ara.
ResponSuprimeixUna proposta digna per tots/es els/les amants de la cuina. Bona combinació!
Les Napolitanes li deuen haver donat el un toc de canyella genial.
Nenat, t´has lluït. Un altre dia em convides.
ResponSuprimeixT'han quedat magnífiques, de pastisseria, molt bona manera de fer servir la crema catalana.
ResponSuprimeixPetons maca.
Quina delicadesa de pastissos!, això és una versió de luxe!. Uns postres tradicionals però amb un plus de glamour.Fantàstica proposta Eri.
ResponSuprimeixFantàstics.
ResponSuprimeixFelicitats..
Fantástica a sua sobremesa, e muitíssimo bem apresentada,
ResponSuprimeixMeus cumprimentos!
Ostres nena, brodades totes dues.
ResponSuprimeixMuas!
Quina presentació, espectacular!!!
ResponSuprimeixNo sabria per qualsevol decidir ... ¿Pot ser un tros de cada?
ResponSuprimeixLa carlota aquesta amb crema catalana a d'estar bonissima, i l'altre pastís uauuu que n'ha de ser de bo.
ResponSuprimeixMe he quedado prendada y pegada a la pantalla disfrutando de la vista de estos dos pasteles .
ResponSuprimeixVaya presentación bonita ......ya me gustaria poder comer un trocito, se me antoja delicioso.
Felicidades a los futuros papás.
Besinos.
Vols dir que no has de posar una pastisseria? Amb aquesta crema ja tens l'aparador muntat, i un munt de gent amb el nas enganxat als vidres!
ResponSuprimeixM'agradan molt les dues propostes!!!. petons
ResponSuprimeixEnri precioses les dues!!!agafo ideas per fer-la un dia!!!
ResponSuprimeixLos dos te han quedado de lujo, están diciendo cómeme!! se me hace la boca agua, me encanta la crema catalana y con esta presentación tan espectacular no sé qué decir
ResponSuprimeixAbrazos
Hola maca!!! per fi una estoneta per veure que esteu cuinant aquest díes... meravelles ja ho veig...
ResponSuprimeixMoltes gràcies per les teves paraules... t'has guanyat un café de franc...jajajaja
ainsss a veure si em deixen una estona i puc escapar-me, que no sé ni com es el carrer...jajaja
Un petonet
Hola Eri!
ResponSuprimeixNo he fet mai cap carlota, aquesta estaria b per començar no? Ara que la segona versió tmb es espectacular, amb els trossets de xocolata...
Molts petons
Anna
Una forma distinta y preciosa de tomar esta rica crema.
ResponSuprimeixBesitos
Hola,
ResponSuprimeixMoltes gràcies pels vostres comentaris. Com sabeu, habitualment contesto individualment, però si falta temps.. prefereixo dedicar-lo a visitar els vostres blocs i fer-vos comentaris. Això és el que em passa aquesta setmana. A les vostres preguntes, com sempre, us contesto personalment per correu electrònic. Petons,
Hola,
Muchas gracias por vuestros comentarios. Como sabeis, habitualmente contesto individualmente, pero si falta tiempo.. prefiero dedicarlo a visitaros y haceros comentarios. Esto es lo que ha pasado esta semana. A vuestras consultas, como siempre, os contesto personalmente por correo electrónico. Besos,
Espectaculars les dues presentacions!! Molt i molt boniques i exquisides...Et felicito.
ResponSuprimeixNúria
Espectacular Eri, que preciosa te quedo y de sabor, no quiero ni pensar que babeo, suerte en el concurso, Ah! las galletas de cacahuete se ven buenazas, petonets.
ResponSuprimeixMarisa,
ResponSuprimeixMuchas gracias! Por las dos! Besos