Pàgines

dimarts, 15 de febrer del 2011

Pizza d’espinacs amb nabius, gerds i reducció de mel amb balsàmic de vinagre de Mòdena



La recepta del 15, una iniciativa que van posar en marxa la Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata desfeta el mes passat i en la qual no vaig poder participar, es tracta d’elaborar una recepta amb un ingredient base. Aquest més va de Pizza!

Doncs aquesta és la meva aportació: Pizza d’espinacs amb nabius, gerds i reducció de mel amb balsàmic de vinagre de Mòdena

És una barreja entre els espinacs a la catalana i una amanida que fem a casa que ens encanta! Espero que us agradi!


Ingredients per a 1 pizza molt gran o dues mitjanes:

Per a la massa (Panificadora):
480 grams de farina de força
1 culleradeta petita de llevat de forner
240 ml d’aigua
1 cullerada sopera d’oli d’oliva
1,5 culleradetes petites de sal

Per al farcit:
Espinacs nets i tallats a trossos si són grans
Uns quants pinyons
Uns quants nabius deshidratats
Una cullerada de sèsam cru
Gerds frescos
Mozzarella fresca
Formatge ratllat
Oli d’oliva
2 cullerades soperes de mel
2 cullerades mitjanes de crema de balsàmic de vinagre de Mòdena

Preparació de la massa (amb panificadora):

  • En el recipient de la panificadora posar els ingredients amb el següent ordre: l’aigua, l’oli, la sal, la farina i el llevat.
  • Posar el programa 11 (Moulinex) el d’amassar i llevar.
  • Treure la massa del recipient de la panificadora i estirar la massa amb el corró donant la forma i gruix que més us agradi.
  • Posem la pizza amb una base de tomàquet fregit al forn prèviament escalfat a 200º durant uns 15 minuts i retirem abans que comenci a posar-se rossa pels costats.
Mentre...
Preparació de la pizza :
  • En una paella posem una mica d’oli i fregim els pinyons, el sèsam i els nabius fins que estiguin daurats. Retirem i en el mateix oli passem un minuts els espinacs. Reservem alguns espinacs per a decorar.
  • Traiem la pizza del forn i afegim els espinacs, pel damunt els pinyons, el sèsam i els nabius. Posem 3 o 4 rodanxes de mozzarella fresca i a la resta de la pizza hi afegim el formatge ratllat.
  • Posem al foc uns 15 minuts fins que la pizza estigui feta.
  • Mentre, en una paella posem un parell de cullerades de mel i quan faci bombolles retirem la paella del foc, afegim el vinagre i remenen.
  • Traiem la pizza i en els trossos de mozzarella hi posem un o dos gerds i alguns espinacs frescos. Posem pel damunt la reducció de la mel i el vinagre i ja podem servir!
                                

Bon profit!

50 comentaris:

  1. Huaallll!!!! Gostei muito dessa mistura de sabores!Vou guardar essa receita pois fiquei fascinada, preciso experimentar!

    Muchas gracías

    Saludos,

    Renata

    ResponElimina
  2. mmm que bona t'ha quedat,la veritat que amb aquests ingredients no l'he fet,un petó

    ResponElimina
  3. Només llegir el nom ja caus de cul de lo bona que deu ser aquesta pizza!!! Avui m'he quedat sorpresa de la gran varietat d'ingredients amb els quals pots arribar a fer una pizza. Ara ja no tinc perdó de deu quan faci una altra pizza, perquè us asseguro que sempre he fet la mateixa!
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Fantástica, esta pizza mela apunto para quedarme con el personal. Gracias

    ResponElimina
  5. Ja només veure els gerds... he pensat que original que es aquesta pizza...
    un petonet

    ResponElimina
  6. Estava llegint i ja sabia que la probaria, uns ingredients molt encertats.

    Muas!

    ResponElimina
  7. Es molt original, s´ha de probar aquesta combinació!
    Ptons

    ResponElimina
  8. Hola nuevamente en linea ..los bombones ...deliciosos ..los spun5to ...y esta pizza ..con las frambuesas ...genial ...BESOTES MARIMI

    ResponElimina
  9. m'encanta la teva proposta guapa!!! els espinacs ja saps que m'agraden molt i amb la combinació que has fet ha de ser la bomba!!! 8) molts petonets

    ResponElimina
  10. Mareee...si te de tot!!! la tastarem

    Un petó

    ResponElimina
  11. Ostres que bona! Ja ho crec que es original i la massa també té molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  12. La pizza, crec, m’agrada quasi bé de totes les maneres.

    Aquesta em sembla una aposta arriscada però llegint els ingredients i veient la foto entren ganes de mossegar la pantalla de l’ordinador.

    Crec que és una molt bona proposta.

    ResponElimina
  13. Una pizza distinta y deliciosaaaaa!! me ha encantado y me la llevaría toda, pero no! la dejo eh! me cuesta pero la dejo!

    ;-)

    ResponElimina
  14. Una combinació de sabors dolços i salats molt atractiva. T'ha quedat molt bonica i segur que igual de bona!

    ResponElimina
  15. Si ja ho dic jo que hi tens la mà trencada amb les presentacions.
    La pizza m'encanta, els gerds són una de les meves fruites preferides!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  16. Ala, quina combinació més xula!!! Original, original!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  17. Marededéusenyor!!!! una pizza de categoria!

    ResponElimina
  18. Uffff quina pizza tant completa i super saborosa, segur!!! una combi d'ingredientes al.lucinant!
    Petonetsss

    ResponElimina
  19. Quina combinació més original!!! M'encanta, segur que estava bonissima.....

    ResponElimina
  20. Quina passada, és super original!! Segur que queda boníssima!
    Moltes gràcies per la teva aportació, estem molt i molt contents!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. Ostre mestre te has lucido has echo como los magos, te las has sacado de debajo de la manga.Unos ingredientes originales y que combinan muy bien.Me la llevo
    peto
    miquel

    ResponElimina
  22. Mmmm... sense paraules!

    Petons.
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  23. Est una artista! No sé que més dir a part de que em ve de gust fer-ne un tast

    ResponElimina
  24. Això s'ha de provar, la combinació ha de ser molt saborosa!

    ResponElimina
  25. Quines ganes que tinc de fer-li una mossegada! Molt original!

    ResponElimina
  26. Renata,
    Me alegro que te guste.
    Agnés,
    Doncs sempre hi ha una primera vegada…
    Gemma,
    Jo també he al•lucinat de les propostes tan bones que han hagut avui! Doncs la propera vegada a canvia una mica de sabors..
    Carmen,
    Pues adelante, tuya es!
    Neus,
    Li dona un tec fresc i dolç que queda molt bé!
    Gemma,
    Espero que t’agradi!
    Anna,
    Moltes gràcies. A veure si us agrada..
    Marimi,
    Pues fantático que te guste todo. Me alegro muchísimo.
    Judith,
    Ho se, ho se que t’agraden... doncs ja ves que és fàcil i ja veuràs que molt saborosa.
    Sònia,
    Gràcies maca! Ja em diràs!
    Anna,
    Gràcies! La massa em va quedar gruixuda però normalment la faig més prima. Petonets,
    Tomi,
    Moltes gràcies. T’ho agraeixo molt. Potser si que és una mica arriscat, però té un molt bon resultat!
    Tito,
    Gracias! Ya te había guardado una par ti, por si te apetecía...
    Glòria,
    Si, una mica estrany en una pizza potser el dolç i salat, però a mi m’agrada molt. Moltes gràcies!
    Mònica,
    Em faràs posar vermella... A veure si penjo una recepta en gerds que tinc, que si t’agraden, crec, que t’encantarà..
    Paula,
    Moltes, moltes gràcies guapa!
    Jordi,
    Moltíssimes gràcies! No se si de categoria, però en el meu marit li xifla!
    Ingrid,
    Moltes gràcies. Si, queda amb molt de gust!!
    Catieu,
    Si, no va quedar una mica pel dia següent!
    Sandra,
    Gràcies a vosaltres per a la iniciativa!

    Mestre,
    Me alegro que te guste! La he hecho varias veces y nos ha gustado mucho.
    Ana,
    Moltes gràcies maca,
    Núria,
    Gràcies. SI pogués ja et passaria un bon trosset!
    M.Àngels,
    Moltes gràcies. Ja em diràs si la proves!
    Cristina,
    Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  27. Poques coses puc dir apart de "Estic flipant!" i "Aquesta pizza és al·lucinant!"

    ResponElimina
  28. M'encanta la pizza i aquesta té una pinta espectacular. Sempre he tingut ganes de fer-ne una amb fruites. M'has animat.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  29. Cesc,
    Moltes gràcies! Doncs si la tastes ja veuràs...

    Nyanyels,
    M'alegro que t'hagis animat!

    ResponElimina
  30. Em sembla una pizza super original, ha de quedar molt bona i molt sorprenent. Sana i molt gustosa!

    ResponElimina
  31. Molt bona combinació! Les fotos transmeten molt i donen ganes de menjar-la ja!
    Petons,

    ResponElimina
  32. Aquesta proposta m'agrada molt, amb els pinyonets, el vinagre de mòdena amb el toc afruitat dels nabius, dels gerds...ha d'estar boníssima!!
    Petons!!

    ResponElimina
  33. Buah! absolutament fantàstica!!! m'encantaria tastar-la! amb els gerds........ ummmmmmmmmmmm!!!!!!

    ResponElimina
  34. Nena! t´has lluït,eh? T´atorgo el premi a la pizza més original...aquest puntet de mel,mmmmm...

    ResponElimina
  35. Buenísima y super-original mandamé un trocito vale???????????????
    Besitos

    ResponElimina
  36. Ualaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
    Quina combinació més... sobtadora! És més que sorprenent!! HA de quedar com dolcenca i salada a l'hora, no? Què bona! Uau!

    Diria que és la més original de totes les pizzes del 15...

    Salut!

    ResponElimina
  37. Quina pizza més increïble. Trobo que has encertat moltíssim amb els ingredients i el resultat és fantàstic. Una pizza súper original per afegir a la llista de "La recepta del 15" Moltíssimes gràcies per haver participat. T'esperem al març!
    Petonets!

    ResponElimina
  38. Gemma,
    Moltes gràcies! La vaig posar pq l’havia fet algunes vegades i sempre ha agradat!
    Mònica,
    Mai quedo contenta amb les fotos... però és el que hi ha. T’ho agraeixo molt!
    Teresa,
    Jo no sóc massa de pizzes, quan porto dues mossegades ja estic tipa! Però amb les fruites li dona un altre sabor.. Gràcies,
    Nieves,
    Cuando quieras! Besos guapa!
    Cristina,
    No se, no se... però moltíssimes gràcies!!!!!
    María,
    Ya me gustaría ya poder enviaros un trozo para que la probarais!!
    Massitet,
    Moltes gràcies!! Es que jo no sóc molt de pizzes però el meu marit en menjaria sempre.. així que busco com a mínim, coses que m’agradin molt i així contents tots dos!!
    Marina,
    Gràcies a vosaltres per a la iniciativa! I tant que participaré al març!

    ResponElimina
  39. Hola, guapa tu

    quina pizza més guapa i original al 100x100

    m´agrada molt, i molt, i molt, i molt, i molt,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  40. Hola Eri
    Aquest pizza és molt original.
    Gràcies per pa propaganda que has fet de la lionesa
    Salutacions i bona cuina

    ResponElimina
  41. Eri, una pizza estupenda... con lo que me gustan a mi las espinacas....
    Besos

    ResponElimina
  42. Hola Susana!
    M'alegro molt, molt, molt!! Petons maca!

    Hola Narcís!
    Moltíssimes gràcies! Una abraçada

    Hola Ana,
    Muchas gracias. A mi también me encantan. Besos

    ResponElimina
  43. Qué buena!Y la mezcla de ingredientes espectacular!!
    Emma

    ResponElimina
  44. Que pizza más original. desde luego que gana en vanguardia!!. besos.

    ResponElimina
  45. Esto es una pizza de categoría

    Abrazos

    ResponElimina
  46. Muy completa esta pizza y rica para saborear.
    Un beso.

    ResponElimina
  47. Emma,
    Moltes gràcies, m'alegro que t'hagi agradat. Petons

    Anna,
    Muchas gracias. Besos

    Javier,
    Muchas gracias, Un abrazo

    Irmina,
    Muchas gracias, Besos

    ResponElimina
  48. una combinación de diez, Eri, estoy segura que me gustaría, así que apuntada queda, petonets

    ResponElimina
  49. Quin luxe de pizza..
    Bonnisima.
    Petons maca.

    ResponElimina
  50. Hola Marisa,
    Me alegro. A ver si te gusta! Besos

    Hola Margot,
    Moltes gràcies!!!! Petons

    ResponElimina