Pàgines

diumenge, 12 de desembre del 2010

Galetes Nadalenques de farina de kamut



Feia dies que em rondava pel cap fer alguna cosa amb farina de kamut que no fos pa i aprofitant que he quedat amb un bon amic apassionat dels productes ecològics, l’he preparat aquestes galetetes amb un toc nadalenc.
Per fer-les m’he inspirat en les receptes que la Gemma té en el seu bloc La gemmota a la cuina. Com utilitza farines integrals i productes ecològics, ràpidament m’he posat a tafanejar i entre una mica d’aquí i una mica d’allà, aquest és el resultat:


Per a qui estigui interessat en conèixer una mica d’història, les propietats, etc. de la farina de kamut, podeu trobar informació en aquest enllaç: Farina de kamut

Ingredients per a 45 galetes petites (15 rodones i 30 bastonets):

200 grams d’ametlla mòlta torrada
8 clares d’ou
150 grams de sucre morè
150 grams de farina de kamut
1 pessic de sal
Xocolata per fondre
Perles de colors


Preparació:
  • Posar la farina en una safata al forn preescalfat a 180º durant uns 20 minuts fins que la farina estigui torrada. Deixar refredar. Jo la vaig preparar el dia anterior.
  • En un bol barrejar la farina, el sucre morè i l’atmella.
  • Amb les varetes batre les clares d’ou amb un pessic de sal fins que quedin a punt de neu i afegir-les a la barreja anterior.
Per les galetes rodones:
  • Agafar una cullerada de la massa i amb les mans fer boletes. Posar damunt de paper sulfuritzat o “silpat” i aplanar una mica amb la palma de la ma.
Per les de bastonet:
  • Posar la massa en una màniga pastissera i anar fent bastonets no massa amples.

  • Coure al forn preescalfat a 180º uns 20 minuts fins que comencin a torrar-se una mica. Si cal, posar uns minuts el grill.
  • Deixar refredar al damunt d’una reixeta.



Per a la decoració:
  • Fondre la xocolata amb microones. Cobrir les galetes de la xocolata amb les formes que més us agradin.
  • Posar unes quantes perles decoratives al damunt de la xocolata.


Bon profit!

24 comentaris:

  1. Estàs feta una artista , quina inspiració divina
    quan les deus de provar...

    Petons,
    Conxita

    ResponElimina
  2. Cada dia que passa el Kamut ens agrada més i més, només l'hem tastat en pa. Les creacions que ens proposes ens criden molt l'atenció, ja que, a part de precioses, imaginem el sabor i ens cauen les llàgrimes de felicitat.

    ResponElimina
  3. Te han quedado de miedo!!!!

    Voy a empezar a comer una y terminaré con toda la caja, jejejejeje!!!!!

    Besitos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. No conec la farina de kamut, però en una primera ullada a l'enllaç que ens has posat, he vist la gran quantitat de nutrients que té. Així doncs, les teves galetes, a més de bones, sanes i nutritives, perfecte!

    ResponElimina
  5. Ostres, saps que no he provat mai la farina de kamut? L'he vist en diferents blogs, i vist el resultat de les teves galetes, l'hauré de buscar per fer-les. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  6. Yo tampoco sabia lo de la harina Kamut, lo que se aprende en la blogesfera.
    Fantastica receta y muy buenas manos tienes, y ademas sanas,nutritivas que mas pedir
    adeu
    miquel

    ResponElimina
  7. Hola Conxita,
    Moltes gràcies. M’agrada provar coses noves... en la decoració de les galetes m’ha ajudat el “pinche” que mentre jo anava banyant de xocolata ell anava posant les perletes... Petonets,

    ResponElimina
  8. Hola vermells,
    A mi em passa el mateix amb aquesta farina. En el pa m’agrada molt i per això volia fer alguna cosa dolça. A mi el sabor m’agrada molt, però com era la primera vegada he preferit posar més quantitat d’ametlla per si de cas... Les properes posaré més farina a veure que tal! Moltes gràcies pel vostre comentari encantador!

    ResponElimina
  9. Hola María
    Muchas gracias. A mí me pasa lo mismo! Además como las hice pequeñas, parece que no comas tantas... Besos,

    ResponElimina
  10. Hola Glòria,
    Si tens oportunitat, prova-la! He posat aquest enllaç per que crec que és el que resumeix millor tota la informació sobre aquesta farina amb tanta història... Petons,

    ResponElimina
  11. Hola Mercè,
    Jo fa uns mesos que l’he introduït a la dieta de casa.... i ens agrada molt. Jo la trobo sense problemes en els herbolaris. Petons,

    ResponElimina
  12. Hola Miquel,
    Cuánta razón tienes! Yo también aprendo mucho en los blogs. Es una harina de alta calidad, un pelín cara, pero que vale la pena utilizar en algunas recetas. Muchas gracias. Besos,

    ResponElimina
  13. Jo tampoc coneixia aquesta farina, però ja veig que té molt bones propietats. Han de quedar unes galetes molt gustoses i molt sanes!

    ResponElimina
  14. M´hi apunto als ignorants de la farina de kamut...Molt rebé la decoració.

    ResponElimina
  15. Hola Gemma,
    És una farina amb moltes propietats i amb un sabor, per mi, boníssim. Les galetes eren cruixents per fora i toves per dins, però no van aguantar massa la textura inicial. Tot i que no quedin cruixents moltes hores, el gust és molt intens. Gràcies, Petons.

    ResponElimina
  16. Hola Cristina,
    Doncs a veure si tens oportunitat de provar-la algun dia i ja ens diràs el teu parer.. No havia decorat mai galetes amb xocolata... i estic força contenta pel resultat. Moltes gràcies, Petons,

    ResponElimina
  17. Quina passada de galetones! Per cert, on has trobat la farina de kamut? Fa temps que la busco i pels voltants no la trobo de cap manera!

    ResponElimina
  18. ala Eri!!!!! Moltes gràcies per citar-me!! I estic contenta d'haver-te inspirat per fer unes galetes que estic segura que us van agradar! i que mones que et van quedar!
    Gràcies gràcies!!

    ResponElimina
  19. He llegit que la farina de Kamut ja la utilitzaven els Egipcis. Sembla que és una de les farines més antigues.

    Les galetes, precioses. El detall de la decoració el trobo molt encertat.

    ResponElimina
  20. Hola M. Àngels,
    Jo la compro a diferents herbolaris a Barcelona. Però també l’he comprat a Pineda de Mar i normalment la trobo sense problemes.... Si no en trobes i en vols m’ho dius i ja faré per enviar-te i que la puguis provar! Petons

    ResponElimina
  21. Hola Gemma,
    És la veritat que quan necessito fer galetes integrals no faig masses voltes per a la blogosfera i vaig directa al teu bloc! Van quedar mones i molt gustoses. Petons,

    ResponElimina
  22. Hola Tomi,
    Efectivament és una de les farines més antigues i actualment molt apreciada. Encara la farina d’espelta és consumeix més que la de kamut, però sembla que poc a poc es va introduint més en el mercat. Moltes gràcies. Petons,

    ResponElimina
  23. Gràcies per donar-me la idea d'on buscar-la, ja t'ho diré si la trobo!

    ResponElimina
  24. Hola M. Àngels,
    A veure si hi ha sort! Petons,

    ResponElimina