dilluns, 29 de novembre del 2010

Bombons d'alfàbrega fresca i mascarpone



Bombons d’alfàbrega fresca i mascarpone

Les herbes aromàtiques (condimentaries) en general m’agraden totes i les utilitzo sovint, però tinc predilecció per l’alfàbrega i la melissa. Com no puc tenir-les fresques, les congelo i així sempre puc tenir-ne a l’abast.

He fet uns bombons de diferents xocolates (negre, blanc, amb i sense sucre) que he farcit amb mascarpone i alfàbrega fresca talladeta a trossets ben petitons.

El resultat? Uns bombons originals però només aptes per a qui li agradi l’alfàbrega! La idea era fer uns bombons amb gust, no que fossin uns bombons amb un lleuger aroma a frescor, sense saber molt bé a que..


Així que per a qui els hi agradin, aquí us deixo la senzilla recepta.


Ingredients:

Xocolata per fondre amb el % de cacau desitjat (blanc, negre, amb o sense sucre)
Mascarpone
Alfàbrega
Fructosa (si la xocolata és sense sucre)


Jo els he fet de diferents xocolates i per uns 15 bombons he utilitzat dues cullerades soperes de mascarpone 1 de fructosa i 10 fulles grans d’alfàbrega.

Estris:

Motllos per a bombons
Pinzell

Preparació:
  • Tallar finament l’alfàbrega i barrejar-la amb el mascarpone i la fructosa (si s’utilitza xocolata sense sucre)
  • Posar la xocolata en un bol i desfer-la al microones a mitja temperatura vigilant que no es cremi (la temperatura dependrà de cada forn).
  • Amb el pinzell pintar de xocolata els motllos fent una capa gruixuda per que sinó al desmotllar es trencarien i posar al congelador fins que la xocolata es solidifiqui.
  • Després afegir una culleradeta de la barreja de mascarpone i l’alfàbrega i cobrir amb la xocolata fins que quedi ben arran del motllo i es tornen a posar al congelador fins que quedin ben sòlids.
  • Desmotllem i servim

A banda dels que he explicat a la recepta, hi ha altres opcions per fer els bombons:
* Posar en el motllo, abans de posar la primera capa de xocolata, una fulla d’alfàbrega tallada primeta en forma de creu. Visualment queda molt bé i a més tenen molt més gust a alfàbrega!
     * Posar la primera capa de xocolata blanca i la cobertura final de xocolata amb llet. Aquesta combinació és fantàstica!

     *  Invertint l’ordre. Primer posar la barreja de mascarpone i alfàbrega i després la xocolata i remenar una mica amb un escuradents. Tenim un bombó més suau i que el seu  aspecte ens deixa entreveure els seus ingredients...
Bon profit!

26 comentaris:

  1. Puff... que pinta más rica tienen!!! Nos llevamos uno XD! Un b7!

    ResponElimina
  2. Això té una pinta! M´agraden molt les postres amb mascarpone...és un formatge que dóna molt de joc.

    Estupendos bombons1

    ResponElimina
  3. Pepe i Helena,
    Gracias por vuestro comentario. Uno y los que querais, Besos.

    ResponElimina
  4. Hola Cristina,
    Gràcies. A mi també m’agrada molt el mascarpone i de tant en tant provo noves coses amb ell , per que com tu dius, dona molt de joc.

    ResponElimina
  5. Què bons! M'encanta el mascarpone i la xocolata. L'alfàbrega només l'he tastat en la salsa pesto, però imagino que la combinació de contrastos ha de ser sorprenent.

    Imaginació al poder.

    ResponElimina
  6. aisss, mira que soy golosa, pero el chocolate, me vuelve loca, y estos bombones se ven deliciosos, besitos.

    ResponElimina
  7. Qué bonics,diferents i molt originals!

    ResponElimina
  8. Hola Tomi,
    He posat l’alfàbrega per que m’encanta, com el mascarpone. Però també per fer-los diferents als típics amb menta.. Gràcies pel comentari.

    ResponElimina
  9. Hola Marisa,
    Yo también soy golosa y el chocolate se hace irresistible… y si además son unos bombones rellenos me encantan. Gracias

    ResponElimina
  10. Hola M. Àngels,
    Gràcies. Sempre que puc faig proves amb gustos diferents. Algunes vegades, fracàs absolut, però aquests la veritat és que han estat un èxit!

    ResponElimina
  11. Tens un bloc genial. Aquests bombons de xoco alfàberega han de causar sensació, segur! Bravo.

    ResponElimina
  12. Uau, quins bombons més originals! Han de quedar perfectes com a aperitiu... A mi m'encanta l'alfàbrega, així que m'apunto la recepta per sorprendre aquest Nadal ;)

    ResponElimina
  13. M'agrada l'alfàbrega però em consta imaginar-me-la voltada de xocolata, però com que m'agrada la xocolata, per què no provar-ho i sorprendre els convidats?

    ResponElimina
  14. Me encanta tu receta de hoy y me la apunto porque estos bombons los tengo que hacer para estas fiestas
    Adeu
    miquel

    ResponElimina
  15. Felicitats Eri! Segur que deuen ser molt bons! I a mi l'alfàbrega també m'encanta...però em costa imaginar-me-la en una recepta dolça...potser ho provo amb canyella o vainilla!

    ResponElimina
  16. Hola Cuina Vermella,
    Moltes gràcies. Genial el vostre bloc, que m’he quedat embalida quan l’he vist, és fantàstic.

    ResponElimina
  17. Hola Gemma,
    A mi em resulten deliciosos.. però això va a gustos. Gràcies,

    ResponElimina
  18. Hola Glòria,
    A mi em passava el mateix, també em costava imaginar-me com serien... però el millor era provar-ho i així sortia de dubtes! Gràcies,

    ResponElimina
  19. Hola Miquel
    Gracias. Yo también estoy apuntándome recetas e ideas para estas Navidades y algunas de tu fantástico blog. Besos,

    ResponElimina
  20. Ei! Gemmota,
    La veritat és que és una mica estrany i costa imaginar-s’ho... Vinga! Si els fas amb canyella o vainilla ens poses la recepta! Petons,

    ResponElimina
  21. Acabo de descobrir el teu bloc i tens coses molt bones t’aniré seguint, si et ve de gust pots passar per casa meva.
    Uns bombons força originals, l’alfàbrega m’agrada molt, el mascarpone i la xocolata també, total deliciosos i crec que poden quedar molt be tant d’aperitiu com de petits fous amb el cafè.
    Petons

    ResponElimina
  22. Hola Fem un mos,
    Benvinguda i gràcies per tot! M’alegro que t’agradin les meves receptes. I tant que em ve de gust passar per casa teva, ara mateix!
    No hi havia pensat en posar-los com aperitiu, però tant tu com la Gemma de La Cuina de casa m’ho heu comentat i és molt bona opció. Com són d’enriquidores les vostres aportacions! Gràcies.

    ResponElimina
  23. Hola!!faré la teva recepta dels bombons !! El Mascarpone en el farcit té d'estar boníssim.

    ResponElimina
  24. Hola Emma,
    A veure si t'agrada! Ja em dirà com ha anat. Petons,

    ResponElimina
  25. Me'ls apunto pels aperitius de Nadal, un toc sorprenent!

    ResponElimina
  26. Hola Jordi,
    A veure que tal va ... espero que us agradin molt. Una abraçada

    ResponElimina