Pàgines

dimecres, 2 d’abril del 2014

Croquetes de ceps



Si una cosa m'agrada especialment, són les croquetes! Es poden preparar d'infinitat de sabors, però les que a mi em resulten irresistibles són les de ceps.

Aquí teniu la meva recepta. I si us agrada el formatge de cabra i l'escalivada aquí teniu una altre recepta: Croquetes de pollastre, escalivada i formatge de cabra

Ingredients per a 60 unitats:
30 g de ceps deshidratats
400 ml d'aigua
200 g de farina
150 ml de oli d'oliva
100 g de mantega
200 g de ceba de Figueres
1l de llet sencera
Sal
Pa ratllat, pa "cracker" i ous
Oli d'oliva per fregir

Preparació:
Posar els ceps a hidratar amb l'aigua (1 hora mínim). Escórrer i reservar el 50% de l'aigua

Pelar i tallar en "juliana" la ceba. En una cassola posar 50 ml d'oli i quan sigui calent afegir la ceba i deixar coure fins que quedi transparent a foc molt baix. Afegir els ceps i deixar coure uns minuts fins que siguin tendres.

En un bol posem 400 ml de llet i afegim els ceps i la ceba. Triturem (podem triturar fins deixar una massa fina, o amb trossos de ceps, al gust personal).

Posem a escalfar per separat l'aigua que havíem reservat dels ceps i la resta de la llet.

En una cassola gran, posem la mantega i els 100 ml d'oli, a foc sua fins que la mantega es fongui, en aquest punt, afegim la sal.

Afegim la farina i anem remenant, fins que quedi ben cuita. Sense deixar de remenar, afegim l'aigua dels ceps, 3/4 parts de la llet i els ceps i ceba triturat, anem afegint la resta de llet fins acabar-la i sense parar de remenar, fins que la massa es separi de la cassola. 

Depenent del nivell d'absorció de la farina, potser que falti o sobri una mica de llet.

Passem la massa a una plàtera plana i tapem a pell. Quan sigui freda posem 1 hora a la nevera.

Formem les croquetes i les passem per pa ratllat, després per ou i finalment per una barreja de pa ratllat i pa "cracker" al 50%. Fregim en abundant oli d'oliva.

Es poden congelar un cop arrebossades. Per fer-les, fregir-les directament, sense descongelar.

12 comentaris:

  1. Em passa el mateix, Eri, les croquetes em perden. És cert que, en segons quin lloc, no les saben fer i llavors jo em decepciono. Però no és el cas de les teves!! Amb aquest pa ratllat que hi has posat, el cracker, dius? Sembla ser que han de quedar delicioses! Les meves preferides, les de rostit i les de bacallà! petons.

    ResponElimina
  2. Me encantan las croquetas, no suelo comerlas fuera de casa siempre las encuentro harinosas, pero estas me han gustado, las haré. Bss.

    ResponElimina
  3. L'arrebossat es veu molt cruixent!! les galetes craker són de vici! han de ser unes croquetes boníssimes!

    ResponElimina
  4. A mi tambié me gustan mucho y màs las de dos, que tienen un saborazo increíble. Tienen pintaza.
    Besos

    ResponElimina
  5. A mi també em resulten irresistibles!! I molt difícils de fotografiar, en canvi tu n'has fet una foto preciosa.

    ResponElimina
  6. q dius? q t agraden les croquetes??? no ho ssbia jajajs
    tot a punt per dema

    ResponElimina
  7. molt bona idea fer la beixamenl amb l'aigua dels ceps, han de quedar molt més gustoses!
    amb el pa cracker queda un arrrebossat perfecte.

    ResponElimina
  8. Jo també sóc de croquetones!!! Totes les que has publicat m´encanten..ja saps, un platillo per a mi quan m´hi apropi pel poble sec?

    ResponElimina
  9. Sin duda la reina de las croquetas, ademas las hacemos casi primas hermanas, jajja
    Bss

    ResponElimina
  10. M'encanten les croquetes de bolets. Em sembla que el sabor queda "intensificat", oi? T'han quedat boníssimes!
    Marta

    ResponElimina
  11. A mi també m'agraden les croquetes, es poden fer de molts sabors, perque tots gaudexin a taula.
    Aquestes de ceps sont molt bones amb una capa ben cruixent.
    Petons,

    ResponElimina
  12. Genials! El resultat és excel·lent

    ResponElimina