divendres, 5 d’octubre del 2012

Amanida de tonyina, poma verda i balsàmic de nabius





En un no res,  podem tenir un primer plat ben complet.

  
Espero que us agradi!

Ingredients per a dues persones:

Un llom de tonyina de la part del darrera (per 8 trossos d’un cm.)
Sal, pebre i sèsam
Brots de ruca
½ poma verda àcida
Uns quants fruits vermells
9 c/soperes d’oli d’oliva
3 c/soperes de crema balsàmica de nabius

Preparació:

·         En el llom de tonyina li posem la sal i el pebre i l’arrebossem del sèsam.

·         Posem el llom a una paella ban calenta i anem donant la volta a mida que es faci només ½ centímetre per tot el voltant.

·         Tenim preparat un bol amb aigua freda i glaçons i un altre més petit a sobre. Quan la tonyina estigui, la posem en el bol de sobre per detenir la cocció.

·         En el plat, posem una mica de ruca. Quan la tonyina sigui freda, la tallem en trossos d’1 cm i la posem al damunt de la ruca.

·         Tallem la poma a dauets petits i li afegim pel damunt, també els fruits vermells.

·         Preparem la vinagreta: en un bol barregem l’oli, sal i la crema balsàmica i emulsionem. L’anem repartint tota pels plats i llestos. Servir fred.





Bon profit!

28 comentaris:

  1. La tonyina està com a mi m'agrada, ben crueta. Una amanida com dius molt complerta.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Uf, quina pinta per favor!! Aquests talls de tonyina tan ben combinats són una amanida de luxe!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Eri, menudo plato! todo un lujo además de unas fotos preciosas. Buen finde.

    ResponElimina
  4. una amanida super complerta i bonissima

    ResponElimina
  5. Una amanida ben bona per a sopar. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  6. Aquesta amanida a casa triunfa som forofos de la tonyina i crueta com la poses!!! Delicios Ummm! Petonet

    ResponElimina
  7. Y tanto, ya lo creo un plato completito, lucido y sabroso !!!

    Ideal para el fin de semana jaja...si fuera tan fácil atravesar la pantalla y atraparlo verdad ?....

    Besinos.

    ResponElimina
  8. Trobo que és una amanida espectacular... deliciosa... però em dones permís per fer una mica més la tonyina? Pot ser faig malbé la recepta, però es que gairabé crua no sé si me la menjaré.
    Et felicito per la posada en escena.
    Una meravella.
    Fins aviat!!

    ResponElimina
  9. Espectacular!! La verdad es que entra por los ojos que es un primor.
    Besinos

    ResponElimina
  10. que bona la tonyina i així volta i volta i volta està mmmmmm

    ResponElimina
  11. ostres li he donat masses voltes jejeje

    ResponElimina
  12. este es el punto que me gusta con el atun,una buenisima ensalada te has montado en un momento
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  13. Queda una presentació molt maca i de ben segur que esà molt bo, encara que jo m'estimo més que la tonyina estigui més feta.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Super gustosa, sana i original. Una amanida ben complerta de plat únic!

    ResponElimina
  15. Me alegra siempre volver a verte y encima con esa ensalada tan rica. Has dejado el atún como a mí me gusta, en su punto
    Besos y buen finde

    ResponElimina
  16. Mare meva quina amanida!!! La tonyina es veu tan suculenta...jo me'n demano ració doble i ja he dinat!!!!
    petonets

    ResponElimina
  17. Una pintaza estupenda. Me gusta el toque del sésamo tostado.

    ResponElimina
  18. Divino!!!

    Um prato riquissimo, que eu comeria com muito prazer!

    Meus cumprimentos,

    Muitos beijos,

    Renata

    ResponElimina
  19. Mummmmmm que color mas apetitoso.

    ResponElimina
  20. Quina pinta tan bona!!!!!! m'agrada molt la tonyina, i així en amanida ha d'estar bonísima!

    ResponElimina
  21. M´agraden molt les amanides i sempre intento variar els ingredients. Aquesta de tonyina és una de les meves preferides.Has encertat el meu gust.

    ResponElimina
  22. Quina pinta aquesta tonyina!! Només veure la fotografia se m'ha fet la boca aigua!!!

    ResponElimina
  23. amb el que a mi m'agrada la tonyina fresca!!! i més en format tataki!!! per mi ja serveix com a plat únic!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  24. Justo en el punto y con buen acompañamiento!! Bss

    ResponElimina
  25. Esta es una de esas ensaladas que cuando la tienes por delante se te escapa un ¡¡Guauuuu!! que te oye toda la mesa

    Abrazos

    ResponElimina
  26. aquest bloc de tonyina té un aspecte fantastic!!.. renoi quina amanida!!

    ResponElimina
  27. Molt ben presentada. Fa venir gana!

    ResponElimina
  28. Ohhh Eri!!!Una presentació espectacular!!! Ets una crack!!
    Petonets

    ResponElimina