dijous, 28 de juny del 2012

Sopa de formatge Tronchón amb cruixent de kikos



Una versió en salat de la sopa que va preparar la Neus. Aquest mes el  Recetario mañoso està dedicat al formatge tronchón y Neus és l’amfitriona.

Aquesta és la meva aportació. Una sopa molt fresqueta per a l’estiu que sense perdre el sabor d’aquest formatge, els kikos li aporten un toc distintiu.


Espero que us agradi!


Ingredients per a dues persones:
125 grams de formatge semi sec Tronchón
400 ml de llet
2 c/s crème fraîche
1 pessic de sal
1 grapat de kikos
Pel cruixent:
50 grams de formatge Tronchon
1 grapat més de kikos


Preparació:


·         Piquem el kikos amb una trituradora i ratllem el formatge. Reservem.

·         Posem la llet i la crème fraîche a bullir i afegim un pessic de sal. Afegim el formatge ratllat i remenem fins que es dissolgui. Triturem i colem.

·         Deixem refredar i posem a la nevera per servir en fred.

Pel cruixent de formatge i kikos.

·         Pre escalfar el forn a 180º

·         Ratllem el formatge i el posem al damunt d’un paper vegetal. Empolvorem amb el kikos.

·         Portem al forn uns 5 minuts. Retirem i deixem refredar. Encara que al sortir del forn estaran tendres, després es farà el cruixent.



Bon profit!

27 comentaris:

  1. Eri te que estar bonisima...el toc dels kikos es genial.

    Moltes gràcies.

    Un petonet

    ResponElimina
  2. una recepta estupenda i ha d'estar deliciosa amb aquest toc de kikos

    ResponElimina
  3. fa alguns anys vaig coneixer una familia de Tronchon.. i com no, a través d'ells el seu formatge... segur que ara els sorpendria jo, si els convides a tastar una sopa com aquesta ..l amb el seu formatge!!

    ResponElimina
  4. Ufff Eri, esto tiene que estar espectacular... Bss

    ResponElimina
  5. M'agrada el cruixent que has fet, un plat molt original.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Plato y fotos gourmet.
    No soy yo de sopas pero a ésta no la dejaba escapar!!

    ResponElimina
  7. Juasss jo vull aquesta sopa, que bona ha de ser per favor, també em quedo amb el cruixent!! total que em portes aquest menú i me'l menjo sense contemplacions! petons

    ResponElimina
  8. Quina delícia més refrescant, Eri! últimament tothom parla del tronchon... al final no em podré resistir! Avui mateix vaig a mirar si el trobo. Els quicos molt ben trobats, amb aquest punt cruixent que dius. Bon cap de setmana!! Petonets

    ResponElimina
  9. Para los amantes del queso como en mi casa no puede haber plato más rico y suculento
    Besos

    ResponElimina
  10. Cada día me sorprendes más, muy chula esta receta!! Buen fin de semana.

    ResponElimina
  11. No conec gens aquest formatge, pero imagino que ha de quedar una sopa super gustosa.
    I la decoracio amb el cruixent de kikos i formatge queda molt elegant.

    ResponElimina
  12. Qué rico!!! esto tengo que probarlo!!!

    ResponElimina
  13. M´agrada, m´agrada, i m´agrada molt, això dels kikos genial!!! petonets

    ResponElimina
  14. Jo he provat kikos amb formatge però evidentment que amb tronchón no perquè no el conec i en format sopa tampoc...Som-m´hi a por ello!

    ResponElimina
  15. Sopa de queso crujiente ...... ¡qué delicia!
    Hermosa presentación del plato, tanto capricho, ¡felicitaciones!
    besos

    ResponElimina
  16. Les receptes de sopes que he vist en el teu bloc sempre m'han semblats curioses i amb una aparença fantàstica. Ha d'estar molt bona.

    ResponElimina
  17. otra receta anotada para prepararla urgentemente ha de ser una exquisitez.
    Saludos

    ResponElimina
  18. Hola Eri,

    Ando de nuevo por aquí y me apetecía venir a saludarte.
    Quedas invitada a unas albóndigas que he preparado para cenar.
    Me pongo al corriente de lo que ha pasado por tu cocina y tomo buena nota de las recetas que has elaborado.
    Me parece genial la receta elaborada con Tronchón!!!
    Un cordial saludo.

    Kui_Netes
    :)

    ResponElimina
  19. otra version fantastica de esta sopa y con el crujiente y los kikos mas buena seguro,fantastica aportación
    peto

    ResponElimina
  20. Qué buena esa sopa y mucho más con ese queso y el crujiente de los kikos (aquí panizo) Muchas gracias por tu aportación mañosa.
    Besos

    ResponElimina
  21. Quina passada de sopa, quant de sabor!

    ResponElimina
  22. Una receta deliciosa. Gracias por participar en el Mañoso.

    Petons

    ResponElimina
  23. Quina pinta aquesta sopa...amb el cruixent!!!!

    ResponElimina
  24. Ohhh!!!! Cruixent de kikos!!!! Si és que se t'acudeix tot. Que bo amb la sopeta de formatge. Una altra apuntada!!1
    Petonets

    ResponElimina
  25. Ostres Eri, me ha encantado, pero a mi seguro que me gusta más caliente, lo haré, guardada en pendientes, sobre todo el toque del crujiente ummmmmmmm, besos.

    ResponElimina
  26. M'acabes de donar una idea excel·lent. El formatge Tronchón m'agrada perquè és suau i alhora gustós, i amb un contingut moderat de greix. El cruixent de kikos, sensacional! Apuntada!! Petons

    ResponElimina
  27. Tiene que estar muy rico con el crujiente de kikos¡¡¡ un besito¡¡¡

    ResponElimina