dijous, 3 de març del 2011

Llom a la sal amb compota de poma


Quan el meu fillol l’Enric ve a dinar a casa, no m’he d’esforçar gens, ni en cuinar ni en pensar. Ja se que si li pregunto, sempre em diu el mateix: “Padri” vull llom a la sal amb molta poma, “steack tàrtar” o “foie” en qualsevol versió... tres dels seus plats preferits, a banda del "sushi", que hauré de posar-m’hi en breu per que cada setmana em pregunta quan li faré...

Així que avui us poso aquesta popular recepta Llom a la sal que he acompanyat amb una compota de poma, però que també queda molt bé amb pinya.

Enric, ja tinc els estris i ingredients per preparar-te “sushi”...

Ingredients:
1 cinta de llom
Sal gruixuda
Aigua
Pebre mòlta
3 pomes
1 cullerada de mantega
Canyella en pols
1 rajolí de rom

Opcional pel llom: herbes aromàtiques (romaní, farigola, orenga, etc.)



Preparació del llom:
  • Pre escalfar al forn a 190º.
  • En el recipient que anirà al forn, posem una capa fina de sal gruixuda. Al damunt posem el llom i li posem una mica de pebre (es poden afegir en aquest moment les herbes). El recobrim sencer de sal, tot apretant-lo amb les mans per que la sal quedi fixada.
  • Amb un polvoritzador amb aigua, mullem el llom recobert de la sal i ja el podem posar al forn.
  • El temps dependrà del pes però per un llom d’uns 600 grams en el meu forn necessita uns 45 minuts. Ell llom estarà fet, en el moment que la sal faci una crosta i veieu que comencen a fer-se esquerdes a la sal.
  • Traiem el llom del forn, el deixem temperar uns 5 minuts, retirem tota la sal i ja podem servir ben calent acompanyat de la compota de poma.
Preparació de la compota de poma:
  • Pelem les pomes i les tallem a daus.
  • En un cassó posem la mantega, les pomes i un pessic molt petit de canyella (la punta d’un ganivet).
  • Quan la mantega d’hagi desfet, afegim l’aigua fins a cobrir la meitat de les pomes.
  • Les deixem a foc molt suau que es vagin coent poc a poc i remenen de tant en tant. Quan comencen a desfer-se, hi afegim el rajolí de rom i deixem una estona més. Hem d’anar vigilant que no ens quedem sense aigua.
  • Quan s’hagi format un puré ja tenim llesta la compota. Si ha quedat algun trosset de poma i no us agrada, acabem la compota triturant-la.

Per l'Enric

Bon profit!

47 comentaris:

  1. M'encanten els plats de carn on es combinen fruites. La poma és increïble. Tot sovint faig llom amb poma, però jo també hi poso crema de llet perquè quedi tot ben banyat amb la salsa.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. quina bona pinta!!! i jo malalta al llit sense poder tragar!!!! buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, petonets guapa

    ResponElimina
  3. Me encantan todas esas recetas a la sal ...pero tengo un gran problema no las puedo hacer por la hipertension de mi marido ..entonces ..castigados todos...y solo probandolo cuando salgo a comer o cenar ...QUE ESTUPENDA RECETA Y QUE FOTOS ..BESOS MARIMI

    ResponElimina
  4. Ja veig que l'Enric no es conforma amb qualsevol cosa... Deu marxar ben satisfet, són dinars de luxe, sembla Nadal!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  5. Buenísimo, con ternera lo había probado, con cerdo no, me queda pendiente.
    Un besset

    ResponElimina
  6. Quina sort te el teu fillol amb aquests plats tant suculents i a més a més molt adequat per avui que és dijous gras.
    Petons!

    ResponElimina
  7. que bo,,no li he posat mai compota d poma te d'estar molt bo així.petons

    ResponElimina
  8. Ui, quin fillol que tens més mimat, je je je...
    Aquesta recepta és tot un clàssic que té l'èxit assegurat. I la compota de poma lliga molt bé amb el porc.

    ResponElimina
  9. Mai he fet el llom a la sal, però he de reconèixer que de la forma que l'has presentat donen moltes ganes de menjar-ne'n :)

    Un petó!

    ResponElimina
  10. Hola guapa tu

    sap?, no he provat mai amb llom,...he fet amb pollastre, amb peix...assignatura pendent, te molt bona pinta

    petonets Susanna

    ResponElimina
  11. Hola eri!
    Es un dels meu plats estrella, no embruts gaire, es fàcil i ràpid de fer i a sobre està bonissim! A vegades jo hi poso ceba deshidratada per sobre, amb les herbes, i tmb queda bo.
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  12. Això és un plat de cinc estrelles!! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  13. Me encanta como te ha quedado esta receta.
    El cerdo con la manzana es una combinación que me gusta mucho.
    Besos

    ResponElimina
  14. No sap res el teu fillol eh! Té una pinta per llepar-se els dits.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  15. Menjo poca carn, no em fa massa gràcia per allò dels animals i de la grassa animal. El llom si que me’l menjo de vegades perquè és molt magra (normalment), malgrat que les persones a qui agrada la carn diuen que és poc saborós i eixut.

    Amb compota de poma ha d’estar molt bé, crec que la combinació és molt encertada. El plat fa patxoca.

    ResponElimina
  16. Con manzana o con piña me comía unas tajaditas de este lomo tan rico sin dudarlo ni un sólo momento

    Abrazos

    ResponElimina
  17. Joé con tu ahijado... Es bien listo, ehhhhh!. A mí también me lo puedes preparar cuando puedas. Y además, te ha quedado con un aspecto de lo más jugoso. Genial!.
    Por cietro, quería agradecerte tus palabras en mi blog. Muchas gracias.
    Un besote

    ResponElimina
  18. Me encanta el llom a la sal i que ben acompanyat està,i quina presentació nena,una delicia de les bones,
    Mil petons preciosa.

    ResponElimina
  19. Mai m'he atrevit a fer cap menjar a la sal. Sempre m'ha semblat complicat però veient com ho has fet potser m'animo.
    T'ha quedat magnífic

    ResponElimina
  20. Nunca lo he preparado así por miedo, pero seguro que queda muy rico.
    Besos

    ResponElimina
  21. Una recepta senzilla i boníssima. Recordo que la meva mare ens la feia i atots ens encantava.
    Fins aviat.

    ResponElimina
  22. una bona recepta i facil no habia visto nunca el molde que usas para hacerlo.
    me gusta como el teu fillol
    peto
    miquel

    ResponElimina
  23. la cuina a la sal és senzilla, gustosa i saludable, ja sigui carn o peix, i aquest llom n'és una molt bona mostra.

    ResponElimina
  24. Elena, en gral, m´agrada el llom i aquest acompanyament ja sigui en poma o amb cervesa i prunes com el fa la meva mare fa que no el ressequi més...recepta apuntada per la mama.

    ResponElimina
  25. No és tonto l'Enric... aquest llom a la sal ha de ser boníssim!! Esperem el sushi amb moltes ganes!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  26. Un plat saníssim i a més ha de ser gustosíssim. Potser baixo en un moment a la carnisseria i el faig avui per dinar. Gràcies per solucuionar-me l'àpat!!!!

    ResponElimina
  27. Qué buena presencia, este lomo está de bueno...
    Un beso.

    ResponElimina
  28. Llom a la sal i compota de pota, èxit assegurat un plat de cinc estrelles o messss
    Petons

    ResponElimina
  29. Quina bona combinació, llom i compota de poma. A mi el llom sempre me fa por que quedi sec, però sembla que el recobrir-lo de sal fa que quedi sabrós.
    Petons

    ResponElimina
  30. T'ha quedat molt be el llom, la compota de poma li escau molt, per llepar-se els dits.
    El teu fillol estarà la mar de content.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  31. Maravilha de carne, e acompanhada dessa compota de maçãs fica mesmo perfeita!

    Pode me convidar para o jantar, hehehe...eu ficaria muito feliz, seu prato ficou divino!!!!

    Saludos,
    Renata

    ResponElimina
  32. El lomo de cerdo y la manzana de siempre se han caido bien. pero nunca lo había visto a la sal, y por el aspecto tiene que estar muy rico. me lo guardo. un beso y buen finde.

    ResponElimina
  33. ostres quina bona pinta i quina bona combinació amb la compota de poma. Ho he de provar!!

    ResponElimina
  34. Ara vaig a buscar el moxo perque tal com anaves dient els plats m'anava caient la baba jejeje
    Ia saps io a casa teva encantat mentre segueixis cuinan coses aixi ^^

    ResponElimina
  35. Que rico!Me gusta la cocción a la sal,yo hago a menudo el pollo.Anda que la compota le debió haber quedado de lujo.
    Una comida excelente ;))
    UN beso...y a ver cuando quedamos que estámos cerca,eh?

    ResponElimina
  36. M'agrada molt el llom a la sal Eri!! un plat molt fàcil de preparar però amb un resultat molt bo! i amb l'acompanyament de la compota el fa exquisit!
    Molts peonetss

    ResponElimina
  37. M´encanta la cuina a la sal, trobo que guarda tot el sabor inicial del producte sense enmascarar-lo amb res , el llom, rebó i el guaniment de compota de poma és ideal per gaudir d´un plat complert i saludable com aquest.
    una abraçada

    ResponElimina
  38. Aquest fillol és un noi savi;) Quin plat que li prepares més suculent, jo també el vull provar!

    ResponElimina
  39. Nyanyels,
    Tindré en compte això de la crema de llet. Bona opció.
    Judith
    Moltes gràcieeeeeeess!
    Marimi,
    Bueno pues cuando salgas aprovechas!
    Mònica,
    Si que es conforma, però que no és fa per un fillol..
    Maria,
    Pues yo no lo he probado con ternera. A la lista!
    Elisabet,
    Si, la veritat es que ell gaudeix i jo també!
    Agnés,
    Doncs prova-ho que queda molt bé!
    Gemma,
    Si que el tinc mimat, si!!
    Anniki,
    Doncs a veure si t’animes que queda boníssim...
    Susanna,
    Doncs jo amb pollastre tampoc, només llom i peix. Gràcies,
    Anna,
    Què bé va això.. quantes noves opcions m’esteu donant! Gràcies,
    Paula,
    Moltes gràcies maca!

    ResponElimina
  40. Ana,
    Muchas gracias. Si que es una buena combinación.
    Ana,
    Moltes gràcies.. I fa uns anys no li agradava res!
    Tomi,
    A la sal queda molt melós i fins i tot pels els que no els hi agrada massa com a tu, crec que és una bona opció i a més barrejat amb la poma, dissimula. Petonets
    Javier,
    Muchas gracias. Con cualquiera de las dos, es delicioso.
    Laura,
    Gracias a ti. Mi ahijado cada vez tiene el paladar más fino!
    Ague,
    Moltes gràcies maca. M’alegro que t’agradi.
    Núria,
    Doncs fes-ho per que no hi ha res més senzill, saborós i no embrutes!
    Mese,
    Aunque no lo pueda parecer, queda muy jugoso..
    Elisabet,
    Senzilla i bona, si. Moltes gràcies!
    Miquel,
    Muchas gracias. Fácil y buena, que más podemos pedir ¿verdad? Besos
    Manel,
    Tens raó, a mi em sembla que queda molt bé i una cuina sense complicacions també és una molt bona opció.
    Cristina,
    La sal no reseca en absolut, sinó al contrari, treu tot el suc i queda bo. Ara amb les prunes i la cervesa a mi també m’agrada. Fem un canvi? Tu em passes una mica del de la teva mare i jo aquest d’acord? Petonets
    Sandra,
    El sushi, ... ostres aparentment sembla fàcil, però la primera no m’ha quedat massa bé... a veure a la segona i us l’ensenyo!
    Albota,
    Doncs si ho vas fer, espero que us agradés. Petons,

    ResponElimina
  41. Irmina,
    Muchas gracias.
    Sion,
    Si que acostuma a tenir èxit oi? Petonets,
    Roser,
    Queda molt bé, i gens sec, pas tot el contrari. Ara bé, s’ha de menjar calent, després queda com la sola d’una espardenya..
    Ana,
    Si que està content si! Ja veus, que a vegades ens conformem amb plats ben senzills.
    Oi Renata,
    Você pode vir para jantar sempre que quiser. Eu amo a. Besos
    Anna,
    Pues si lo pruebas, espero que te guste mucho.
    Claudia,
    Gràcies. A veure si t’agrada.. Petons,
    Enric,
    Si ja ho se.. no et puc fer macarrons que això ja ho menges a casa teva. Gràcies carinyet!
    Sílvia,
    Ya sois dos que me comentais el pollo y yo no lo sabía. Lo haré, seguro. No sabia que estábamos cerca.. pues seria perfecto que nos viéramos. Me encantaría. Besos
    Ingrid,
    Si que és així, fàcil i molt, molt bo. Moltes gràcies.
    Mai,
    Totalment d’acord amb el que dius!! Petonets,
    M. Àngels,
    La culpa és meva per ser el meu conillet d’índies.. té el paladar fi el nen! Petonets,
    Trini,
    Y dos también si quieres! Besos

    ResponElimina
  42. La meva mare en fa i a tots ens agrada molt. Li passaré la teva recepta de la compota de poma per acompanyar que segur que hi queda molt bé.

    ResponElimina
  43. Hola, soy Irina, yo vivo en Italia, pero de origen ruso :-) Me gusta tu blog y te sigo y te invito a seguir mis recetas y blog .
    Este plato se ve riquísimo!!!

    besos
    Irina

    ResponElimina
  44. jejeje Que ben acostumat que tens al teu fillol! Aquest llom a la sal és deliciós! I senzill de preparar.
    Petons!

    ResponElimina
  45. Ei!
    Quina bona pinta! M'ha agradat molt la foto: una manera original de presentar un plat que potser força "avorrida" i difícil de fer amb un mínim interès... EM sembla que la, si em dones permís, la copiaré per algun llom o peça rostida sencera!!!

    Salut!

    ResponElimina
  46. Hola Anna,
    Espero que li agradi a la teva mare! petonets
    Irina,
    Gracias por tu visita. Ahora me pasaré por tu blog!
    Mercè,
    A vegades per fer un plat saborós no calen moltes complicacions oi?? Petonets
    Massitet,
    Doncs tens tota la raó.. I tant que tens el meu permís, encantada!!!

    ResponElimina