dijous, 24 de febrer del 2011

Tirabecs amb gambes a l'oli de sèsam



El meu primer plat amb el Wok, crec recordar que van ser uns fideus d’arròs. El que recordo molt bé, és que els vaig fer amb oli de sèsam. Des de llavors, en moltes receptes elaborades en el wok li poso aquest oli. És un oli amb un sabor i aroma molt intens que no s’acostuma a utilitzar per fregir, sinó per aromatitzar, per això es ven en ampolles molt petites. Cal anar amb cura amb la quantitat per que al ser tant intens pot arribar a “matar” el gust de la resta d’ingredients. Un oli molt recomanable i que també es pot afegir en sopes, verdures, amanides i carns.

Si el voleu provar, aquí teniu una recepta molt senzilla i ràpida de fer, amb un resultat ben bo! Espero que us agradi!


Ingredients per a 2 persones:
250 grams de gambes pelades
250 grams de tirabecs
1 polsim de sal
1 all picat
1 clara d’ou
1 cullerada sopera de gingebre ratllat
1 cullerada sopera de farina de panís (maizena)
1 cullerada mitjana de salsa de soja
1 cullerada sopera de suc de llimona
2 cullerades d’oli d’oliva suau
1 got d’aigua mineral
2 cullerades soperes d’oli de sèsam

Preparació:
  • En un bol posem la farina de panís, la clara d’ou, el suc de la llimona, la salsa de soja, el gingebre i la sal i remenem. Un cop incorporats tots els ingredient, hi afegim les gambes i tornem a remenar. Les deixem en maceració uns 10 minuts i anem remenant de tant en tant.
  • Mentre tant, rentem i assequem els tirabecs i els tallem en 2 o 3 trossos i els reservem.
  • Posem en el wok les dues cullerades soperes d’oli d’oliva i fregim una mica l’all. Abans que estigui ros hi aboquem les gambes i saltem durant un parell de minuts fins que estiguin fetes.
  • Hi afegim els tirabecs i els saltem també durant 1 o 2 minuts (si veiem que cal oli, afegim una mica).
  • Hi aboquem un got d’aigua i deixem coure a foc mig fins que redueixi. Hi posem l’oli de sèsam, remenen una mica i ja podem servir ben calent.




Bon profit!

41 comentaris:

  1. Qué ràpid i que bo!L'oli de sèsam està boníssim , i tot cuinat amb el wok , genial!!
    Emma

    ResponElimina
  2. Eri, un plat senzill i bo. De Tirabecs només n'he menjat una vegada (per aquí on visc no en veig)i em van agradar molt. Segurament el teu plat aromatitzat amb aquest oli li has donat un gust molt especial.

    ResponElimina
  3. Hola Eri!
    L´oli de sèsam, m´agrada mooolt! I amb aquest plat m´has fet pensar que n´he de comprar, que per aquií no el trobo facilment!
    A part d´això, dir-te que he provat la combinació de all i oli amb sucre i m´ha sorprès, està molt bo!
    Ah i les patates xips amb xocolata, es tant senzill com: Bossa de patates xips i teula de xocolata i ... anar fent! Potser si faig un post amb aquestes coses raretes que em menjo...truita de plàtan... pa amb tomaquet i xocolata..

    ResponElimina
  4. que rico,... pues yo en mi huerto planto arbejos, asi que tendré en cuenta tu receta, un besin


    www.lasguisanderas.com

    ResponElimina
  5. Què bé, el menjar cuinat en el Wok sempre em sembla que té un gust especial, per les espècies que si posen, per poc cuinat o el cruixent que queden les verdures...

    Dels ingredients que hi ha al plat m'agraden tots, així que en combinació i al Wok, el plat ha d'estar molt bo.

    ResponElimina
  6. Me encanta tu plato. Los tirabeques me gustan con locura, la pena es que no los encuentro tan a menudo como me gustaría. La mezcla con gambas y con el aceite me parece explosiva.
    Besos

    ResponElimina
  7. jo m'afegeixo a la resta de comentaris: on compres els tirabecs? :)

    ResponElimina
  8. avui no sé que sopar!!! què em poseu un plat a taula!! aquest és bo i lleuger! justament el que em ve de gust!!! petonets bonica

    ResponElimina
  9. Com diu la Judith, bo i lleuger!! M'autoconvido a sopar també! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Precioso y delicioso!!!! y para una cenita............ ideal del todo!!!! me ha encantado!!!

    ;-)

    ResponElimina
  11. No he fet servir mai oli de sèsam ni he provat els titabecs, després de les fotos no tinc excusa.

    ResponElimina
  12. Hauré de comprar aquest oli de sèsam!! Boona recepta. Un petó, Paula

    ResponElimina
  13. Mai he comprat olí de sèsam... on el compres???
    un petonet

    ResponElimina
  14. Sempre n'he volgut comprar de tirabecs però no sabia ben bé que fer-ne!
    Quines fotos més maques i quina taula més ben parada, amb llacet i tot!
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Una receta perfecta y rica para estrenar el wok.
    Besos

    ResponElimina
  16. Emma,
    Oi que si que és bo? A casa ens agrada molt.
    Núria,
    Dons si els vas menjar un cop i et van agradar cuinats al wok queden molt bons.
    Ana,
    Que bé que t’hagi agradat el sucre amb l’allioli. Ara em toca a mi provar la xocolata amb xips.. i la truita de plàtan per més endavant. Si fas aquest post serà molt divertit!!!!!!!!!!!!
    Noelia
    Pues tu si que lo tienes mas fácil!
    Tomi,
    Amb el wok pots deixar les verdures menys fetes i això a casa ens agrada molt. Si t’agrada el wok prova-ho i ja ens diràs!
    Pilar,
    A mi también me gustan mucho los tirabeques. Por suerte casi siempre los encuentro y me los como crudos!
    Mandarina,
    Visc molt a prop del Mercat de Sant Antoni i els compro en allà. Hi ha en varies de les parades d’interior i en alguna botiga dels voltants. També els pots trobar en el Super d’El Corte Inglés.
    Judtih
    És ideal per sopar... i tant que et poso un plat a taula!
    Sandra,
    Doncs vinga, uns quants més i fem la festa del tirabec!
    Tito,
    Con una copita de vino, una cena ràpida y resultona!
    Cristina,
    Doncs si t’animes ja ens diràs!
    Paula,
    És pot utilitzar amb molts plats i té un aroma increïble!
    Neus,
    En general hi ha en les botigues de productes asiàtics. A la P.Castella anant cap a Tallers hi ha una botiga molt gran i allà l’he trobat vàries vegades , però sinó també pots fer un tomb i anar al Gourmet d’El Corte Ingles.
    Mònica
    Un soparet així requeria cuidar una mica els detalls i la foto pel bloc, també!!!
    Mese,
    Pues a ver si le das un buen estreno!

    ResponElimina
  17. A mi els tirabecs m'agraden bona cosa. I això que fa anys que no en menge. Mon pare en plantava a l'hort i en menjàvem durant una bona temporada. Molt bona la teua recepta. Salutacions

    ResponElimina
  18. Fa temps que no cuino amb oli de sèssam i tens tota la raó, és molt saborós: segur que la combinació que proposes ha de ser una passada!

    ResponElimina
  19. T'ha quedat un plat molt bo i lleuger.
    Fa d'alló més anys que no menjo tirabecs, a veure si els trobo, però no es veuen gaire.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Eri me gusta mucho las recetas al wok y esta combinacion con el oli de sesamo (si que tengo y uso bastante) esta pero que muy bien,a ver si pillo unos tirabecs y lo copio
    peto
    miquel

    ResponElimina
  21. Aquesta recepta és molt del meu gust, els tirabecs m'encanten i les gambes són ingredients de luxe. I amnb l'oli de sèsam tan gustós, deu quedar saborós i molt bo.

    ResponElimina
  22. el wok és un gran estri, i l'oli de sèsam tens raó que amb unes gotetes enriqueix molt els plats que es cuinen en aquest estri oriental. una molt bona combinació aquests tirabecs amb gambes marinaes. (per cert que en el darrer pas em sembla que t'has equivocat d'oli).

    ResponElimina
  23. Me l ademano de primer avui mateix per dinar. Uhmmm!!! Bonissima.....

    ResponElimina
  24. Quan trobi tirabecs el provaré, aquí no sen veuen gaires vegades, te d’estar molt bé i l’oli de sèsam li ha de donar un toc molt bo.
    Petons

    ResponElimina
  25. Com l´altre Cristina, no n´he provat mai els tirabecs...aviam si m´animo algun dia i els trobo!

    ResponElimina
  26. Es un plato perfeceto de entrante ..sencillo y apetitoso ..estupenda fotografia ....besos MARIMI

    ResponElimina
  27. No l'he tastat ami aquest oli (crec) però aquest wok té una pinta...

    ResponElimina
  28. Francesc,
    Quina sort poder menjar-los de casa!! Segur que eren molt bons. Gràcies.
    M. Àngels,
    Si que queda saborós, si... Petons,
    Anna,
    A mi els tirabecs m’agraden molt i és cert que sovint costa de veure’ls! Petonets,
    Miquel,
    A mi me encanta concinar al wok. Me he acostumbrado a comer las verduras un pelin crudas y la verdad es que el wok va muy bien!!
    Gemma
    Moltes gràcies. A casa ens agraden molt les gambes, cuinades de totes maneres i amb l’oli i els tirabecs queden molt bé!
    Manel,
    A la carn també li queda bé, però on més el faig servir és amb els plats orientals. Ups! Gràcies, ja ho he canviat... això de copiar i enganxar...
    Catieu
    Doncs encantada que t’agradi! Petons,
    Sion,
    Espero que els trobis i puguis provar-los a veure si t’agraden.
    Cristina,
    Ja em diràs si el trobes i pots tastar-los. Són dolços i molt, molt, bons
    Marimi,
    Muchas gracias. Yo lo hago más para cenar, bueno por que no como en casa, y por que se hace muy rápido! Besitos,
    Albota
    Moltes gràcies. Si l’haguessis provat el recordaries per que té un sabor i aroma molt peculiar...

    ResponElimina
  29. Minha amiga, acho que já estou aprendendo a ler em catalão...hehehe...que maravilha de "gambes", um prato muito sofisticado e gourmet,

    Meus Cumprimentos!

    ResponElimina
  30. Fantàstic, per la senzillesa, el gust i la presentació!

    ResponElimina
  31. Haig de probar els tirabecs, tenen un aspecte boníssim, i acompanyats d'una reina: la gamba...Un plat senzill i bo de debò!Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  32. M'ha agradat molt la recepta i el suggeriment de l'oli de sèsam. Jo algunes vegades he fet vinagretes amb oli normal o de girasol i llavors de sèsam, però no n'he provat l'oli... Me n'has fet venir ganes!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  33. Un plat senzill però molt saborós!!!m'encanta!
    Els tirabecs han d'estar de vici!!
    Molts Petonetss

    ResponElimina
  34. Me gusta mucho como sabe la combinación de los tirabeques con los langostinos.
    Una receta estupenda.
    Besos

    ResponElimina
  35. Qué sano y rico este plato, lo has clavado.
    Un beso.

    ResponElimina
  36. Hola Renata
    A mí también me pasa! Cada día aprendo un poco más de tu idioma. Beijos,
    Josep,
    Moltes gràcies,
    Mercè,
    Doncs espero que t’agradin molt, molt! Petons,
    Anna,
    És un oli molt bo, tant de gust com d’aroma.. Si el proves, espero que t’agradi!
    Ingrid,
    Si que estan de vici, si! Petonets,
    Ana,
    Me alegro que te guste. Queda muy bien la combinación. Besos
    María,
    También los platos senzillos son deliciosos ¿verdad? Besitos
    Irmina,
    Muchas gracias, besos!

    ResponElimina
  37. M'encanta l'oli de sèsam, el vaig conèixer fa anys en un curs de cuina macrobiòtica i desde llavors el faig servir habitualment. Sembla ser que també és molt sa.
    Molt bona la recepta. Una abraçada!

    ResponElimina
  38. Que bo! El que pasa que aquí costa una mica trobar tirabecs, però a mi m' encanta el gust que tenen i combinats amb les gambetes, i l' oli de sesam...

    ResponElimina
  39. Eri quin éxit ha tingut aquesta recepta. Mai he tastat l'oli de sesam peró la teva idea és ben bona.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  40. Elisabet,
    Si, a més de bo és molt sa. Un curs de macrobiòtica.. que interessant! Petons
    Anna,
    No són fàcils de trobar, és veritat. Així quan els mengem també els gaudim més! Petons
    Ana,
    Doncs si t'animes ja ens diràs la teva opinió! Petons

    ResponElimina